Грозно: №3 в света Александър Зверев блъска с ракетата си по краката на съдията и бе изхвърлен от турнира (ВИДЕО)


Грозно: №3 в света Александър Зверев блъска с ракетата си по краката на съдията и бе изхвърлен от турнира (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3422 0

До много грозна ситуация се стигна в двубой от тенис турнира в Акапулко, Мексико. Главно действащо лице бе световният номер 3 при мъжете Александър Зверев. 24-годишният състезател си позволи дори физическа атака спрямо съдията на стола Алесандро Германи.

Това се случи след двубоя на двойки между Зверев и Марсело Мело, които загубиха в тандем от Лойд Гаспул и Хари Хелиовара с 2:6, 6:4, 6:10. Самият мач завърши с ас, а големият проблем дойде малко преди това - при резултат 6:8 в полза на Гаспул и Хелиовара.

Тогава Мело сервираше, а ретур на противниковия тандем бе отсъден като добър, въпреки че изглеждаше сякаш излиза в аут, а по реакцията на зрителите се разбра, че и те са мислели, че е в аут. Това обаче по никакъв начин не оправдава Зверев за реакцията му, която последва.

След края на мача Зверев започна да удря с ракетата си по стола на съдията и едва ли не по неговите крака, като се наложи арбитърът да си ги премести на няколко пъти, за да се увери, че няма да пострада. След това Зверев си седна на пейката, но само за няколко секунди, след което пак стана и удари стола, заплашвайки съдията.

Реферът не отговори по никакъв начин на Зверев и слезе от стола си, за да напусне корта. Разбира се, тези действия на Зверев нямаше как да останат без последствия и от ATP решиха заради "неспортсменско поведение" да го изхвърлят от турнира в Акапулко (все още бе в схемата на сингъл).

Поставеният под номер 2 в схемата на сингъл трябваше да играе срещу Петер Гойовчик, който е "щастлив губещ", а на всичкото отгоре вече се превърна и в първия четвъртфиналист в състезанието. Там той очаква Джон Иснър или Камерън Нори.

Можете да видите и проявата на Зверев, и въпросната "топка на раздора", заради която нервите му не издържаха - във видеата по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички