Провал в Акапулко: Григор Димитров сам си "отряза" пътя към Рафаел Надал


Провал в Акапулко: Григор Димитров сам си "отряза" пътя към Рафаел Надал
Снимка: Getty Images

3669 0

Три часа и 18 минути - толкова бяха нужни на Григор Димитров, за да пропилее шанса си да се изправи срещу великия испанец Рафаел Надал!

В среща от първия кръг на турнира в Акапулко, Мексико Гришо отстъпи на №130 в света Стефан Козлов (САЩ) с 1:2 сета - 6:7 (8), 7:5, 3:6. Първоначално негов противник трябваше да бъде Максим Креси, но по неизвестни засега причини, мястото му бе заето от Козлов, който преди това бе отпаднал в квалификациите.

Още в първия гейм на първия сет Димитров допусна пробив, който впоследствие бе върнат за 4:4. Тайбрекът започна отлично за хасковлията и той поведе с 3:0 точки, но след това не само, че пропусна да реализира два сетбола, но и загуби "продълженията" с 8:10!

Козлов осъществи пробив, за да дръпне с 3:1 във втория сет, но Гришо веднага го върна и затвърди за 3:3. До края на частта последваха още три пробива - един за американеца и два за Димитров, които изравниха резултата в сетовете до 1:1.

При 3:2 в своя полза в третия сет, Стефан Козлов отново проби българина, дръпна с 4:2 и след това нямаше проблем да затвори мача при 6:3.

Днес Григор Димитров отново регистрира много нисък процент на първи сервис (65) и цели 11 двойни грешки... Така първата ракета на България пропусна възможността да се изправи срещу Рафаел Надал във втори кръг в Мексико. По-късно днес Матадора стартира участието си в Акапулко с мач срещу Денис Кудла!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички