ВИДЕО: Когато Григор Димитров прегази световния №3 на Australian Open


ВИДЕО: Когато Григор Димитров прегази световния №3 на Australian Open
Снимка: Getty Images

3866 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е в очакване на първия за годината турнир от големия шлем Australian Open, който ще започне на 17 януари и ще продължи до края на месеца. През миналата година Гришо стигна до 1/4-финалите на надпреварата, където контузия го спря срещу сензацията Аслан Карацев.

В хода на турнира обаче Григор Димитров показа феноменална игра и не загуби нито един сет до четвъртфиналната фаза. Една от победите на Гришо беше по-специална, защото дойде срещу световния номер 3 и действащ шампион на US Open по онова време - Доминик Тийм.

Григор отказа действащия шампион на US Open

Григор срещна Тийм на 1/8-финалите на турнира. Преди мача българинът бе побеждавал три пъти австриеца, който пък имаше две победи срещу Гришо. Въпреки това мнозина анализатори предричаха победа за третия в света, който преди седмици бе спечелил US Open.

Димитров обаче се намираше във фантастична форма и не остави никакви шансове на Тийм. В първите два сета двамата тенисисти играха равностойно, като австриецът пръв стигаше до пробив, но след това Григор правеше по нови два пробива и спечели и двете части с 6:4.

"Геврекът", който Гришо върза на световния №3

В последния сет Григор буквално прегази световния номер 3, като не му даде нито един гейм и спечели с 6:0. Сетът бе показателен за нивото на играта на Гришо, а дори експертът и анализатор на Eurosport Матс Виландер заяви, че няма да се учуди, ако Григор Димитров спечели Australian Open.

Доминик Тийм пък сподели след загубата, че много му се иска Григор да спечели Откритото първенство на Австралия. Гришо от своя страна заяви, че в този мач всичко му се е получавало - нещо, което бе на обратния полюс в следващия мач срещу Карацев, когато контузия възпрепятства пълноценната игра на Григор.

Победата на Григор над Доминик Тийм бе една от най-големите през миналата година. Коя обаче бе най-голямата победа на Григор Димитров през 2021, с която шокира света, вижте в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички