Експерт: Не бих се учудил Григор Димитров да спечели Australian Open


Експерт: Не бих се учудил Григор Димитров да спечели Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

2061 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се представя чудесно на тазгодишния Australian Open и вече е на 1/4-финалите в турнира, където ще се изправи срещу Аслан Карацев. Експертът и анализатор Матс Виландер сподели своите виждания преди срещата.

"Непрестанно следя какво се случва с останалите играчи. Матео Беретини се оттегли заради контузия, Зверев имаше ортопедична лепенка на корема си, Джокович също получи травма. В същото време Димитров изглежда чудесно. Не бих се учудил, ако този турнир бъде спечелен от тенисиста, намиращ се в най-добра физическа форма, а в това отношение Григор определено е сред лидерите. Той показа, че може да играе много разнообразно в зависимост от опонентите, срещу които се изправя. Мисля, че шансовете му са много добри.

Настоящата ситуация не е лесна за Григор. Това е мач, който той на теория би трябвало да спечели, но Карацев играе много добре. Димитров ще трябва да изиграе много силен мач във всеки един аспект от играта. Задължително е да е солиден в защита, тъй като не знае на какво е способен Карацев. В случая напрежението определено е върху Григор. Той трябва да бъде много внимателен в утрешния сблъсък. Ако достигне до полуфиналите, той теоретично ще бъде в ролята на аутсайдер и тогава може би ще бъде по-освободен психически и би могъл да играе по начина, по който го направи срещу Тийм" - сподели Виландер за "Евроспорт".

А ето кога започва мачът между Григор Димитров и Аслан Карацев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички