ВИДЕО: Когато Григор Димитров си изпусна нервите срещу Рафаел Надал


ВИДЕО: Когато Григор Димитров си изпусна нервите срещу Рафаел Надал
Снимка: Getty Images/Gulliver

20702 0

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров изпраща 2021 година със смесени чувства в професионален план. Българинът имаше своите хубави и лоши моменти на кортовете, но положителното за Григор бе това, че продължи да играе в големи мачове от АТП тура.

През миналата година Гришо имаше възможността да се изправи срещу един от най-великите в историята на тениса - Рафаел Надал. Григор имаше "късмета" да срещне Краля на клея на един от любимите му турнири - този в Монте Карло, който испанецът е печелил 11 пъти в кариерата си.

Григор Димитров претърпя много тежка загуба от Надал в Монте Карло, взимайки само два гейма в целия мач. Играта на българина въобще не спореше, като това видно го изнервяше. Емоциите за Григор взеха връх при загубена точка за втори пробив за Надал във втория сет.

След като загуби разиграването и изостана с 0:3 гейма във втората част, Григор Димитров изля гнева върху ракетата си. Българинът рядко си позволява да изпуска нервите си по подобен начин, но при толкова слаба игра - и то в толкова важен мач срещу Надал - ракетата на Гришо логично пострада.

След мача стана ясно, че Григор е бил измъчван от силен зъбобол. Това донякъде обясни слабата игра на българина през целия мач, но и много малко тенисисти в света са способни да се противопоставят на Надал на клей. По-късно Рафаел Надал съжали Григор (подробности четете в линка).

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ ФАКУНДО БАНДИС: СТАРТЪТ НА ГРИШО В МЕЛБЪРН

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички