ВИДЕО: 5-сетовият трилър, в който Григор Димитров победи Роджър Федерер


ВИДЕО: 5-сетовият трилър, в който Григор Димитров победи Роджър Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

6190 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е в очакване на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Бившият номер 3 в света стигна до 1/4-финалите в Мелбърн през миналата година, когато контузия не му позволи да стигне дори по-далеч в надпреварата.

В навечерието на тазгодишното издание на Australian Open екипът на SportLive реши да припомни една от най-великите победи (ако не - и най-великата) на Григор. Тя идва срещу големия идол на българина - живата легенда Роджър Федерер.

В кариерата си Григор Димитров се е изправял осем пъти срещу Федерер, като седем от тях са загубени от българина. В последната им среща обаче Гришо надделява и побеждава швейцарския маестро - и то на турнир от Големия шлем.

На 1/4-финалите на US Open през 2019 година Григор се изправя срещу Федерер и го побеждава в петсетов трилър, в който на два пъти изостава със сет, но възстановява равенството до 2:2, а накрая печели решаващия пети сет (видео от мача може да видите под статията).

Така Гришо кара цяла България да повярва, че българин може да спечели турнир от Големия шлем - мечта, която е "убита" на полуфиналите на US Open, където Григор отстъпва на Даниил Медведев. Две години по-късно Гришо "отмъсти" на Медведев с невъзможен обрат, който шокира света (ВИДЕО).

Победата на Федерер е един от специалните мигове за Гришо в тениса. Българинът е имал и много неприятни моменти срещу топ тенисистите в света. През миналата година Григор Димитров претърпя тежка загуба от Рафа Надал, при която изпусна нервите си (ВИДЕО).

Обзор на мача между Роджър Федерер и Григор Димитров:

Запис на целия мач между Григор Димитров и Роджър Федерер:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички