ВИДЕО: Неутешимият плач на Джокович гейм преди мечтата му да рухне


ВИДЕО: Неутешимият плач на Джокович гейм преди мечтата му да рухне
Снимка: Getty Images

4640 0

Световният номер едно Новак Джокович изпусна една от големите си мечти в иначе изключително успешната му кариера - да спечели календарен Шлем. Ноле не издържа физически и психически срещу руснака Даниил Медведев, който го победи с 3:0 сета на финала на US Open, за да спечели първата си титла от Големия шлем.

Играта на Джокович не вървеше през целия мач, като сърбинът допускаше твърде много и нехарактерни за него грешки. Медведев пък беше като истинска машина на корта - сервираше перфектно, беше непробиваем от основната линия и не позволи на Джокович да се нагоди към играта му. 

При 2:5 в третия сет Джокович успя за пръв път да пробие Медведев в мача, като върна един от двата инкасирани пробива. Резултатът стана 3:5, а след това Ноле спечели подаването си, за да докара мача за 4:5. Двамата тенисисти седнаха за кратка почивка преди Медведев да сервира за мача.

Точно тогава публиката на централния корт изля цялата си подкрепа към Джокович, опитвайки се да го окуражи за един финален щурм, който да го завърне в мача. Сърбинът благодари на публиката с няколко жеста, но сякаш осъзнаваше, че силите му са изчерпани. Той не издържа емоционално и рухна в сълзи още преди да е свършил мачът, като покри лицето си с кърпа.

Джокович се разплака и след края на мача, когато с Медведев си размениха емоционални реплики. Какво си казаха Джокович и Медведев, четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички