Съветите на Григор: "Безстрашният" Алкарас има "пукнатини" в играта си, но играчите не ги виждат


Съветите на Григор: "Безстрашният" Алкарас има "пукнатини" в играта си, но играчите не ги виждат
Снимка: Getty Images

4557 0

Карлос Алкарас започва да изглежда недосегаем на трева, но Григор Димитров смята, че има какво да предложи на всеки, който търси съвети как да го победи. Димитров е играл с Алкарас три пъти и всеки път е губил в последователни сетове, като последно играха един срещу друг на турнира в Куинс.

Какво е забелязал Григор в играта на Алкарас?

Но след като игра срещу номер 1 в света три пъти през последните девет месеца на три различни настилки, полуфиналистът от Уимбълдън за 2014 г. смята, че е научил много за играта на 20-годишния играч.

"Виждам някои пукнатини в играта, върху които потенциално може да се работи. Възможности, които може да се изследват", каза Димитров пред "i news".

"В последните ни два мача успях на няколко пъти да пробия сервиса му. Той играе в момента без страх и мисля, че това също създава голямо напрежение за играчите от другата страна. Независимо дали резултатът е 15-15 или 15-30, знаеш, че топката ще дойде към теб с огромна сила. Това е много натоварващ начин на игра", допълни още българинът.

"Така че затова съм много любопитен да видя какво ще се случи в бъдеще, как той ще развие тази част от играта. Да остане толкова интензивен през толкова дълъг период от време през целия мач не е едно от най-лесните неща, които един играч може да направи. Не казвам, че ще го победя в следващия мач, в който играя. Въпреки това чувствам, че има неща, които съм научил и които потенциално биха могли да го раздразнят още повече и никога не се знае".

"Научих много за себе си"

Гришо допълни, че е научил много за своята игра и се надява отново да се изправи срещу испанеца.  Уимбълдъне 50-то поредно участие за Григор в турнир от Големия шлем. Дълголетие, което означава, че Алкарас е само последният в дългата поредица от млади играчи, които Димитров е видял да излизат на сцената.

"Той вече е много завършен играч и единственото нещо е, че оттук нататък може да става само по-добър. Така че мисля, че това вероятно е страшната част за всички поколения, които трябва да го играят още 10 години. Честно казано, беше много интересно да играя с него на всички настилки. И научих много дори за себе си. Мисля, че това е третото или четвъртото поколение играчи, срещу които играя. За мен е интересно да изпитам играта на различни настилки".

"Всеки има свои собствени слабости. Няма значение, че може да си Новак (Джокович), може да си Роджър, Рафа, всички ги имаме. В известен смисъл просто мисля, че много играчи в момента не го виждат достатъчно. Разбирам, че е много трудно да се види в момента". Григор е в изчакване на втория си мач на Уимбълдън, където ще се изправи срещу Иля Ивашка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички