С леки колебания Григор Димитров надви колежанин на старта в Монреал


С леки колебания Григор Димитров надви колежанин на старта в Монреал
Снимка: Getty Images

5645 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монреал, след като победи участващия с "уайлд кард" канадец Алексис Галарно с 6:4, 7:5 за 92 минути игра.

Канадският колежанин даде отпор срещу бившия номер 3 в света и във втория сет дори водеше с пробив и 2:5 гейма. Григор обаче си свърши работата и в двата гейма и не допусна мачът да влиза в трети сет. Срещата пък бе прекъсната за 20-на минути заради дъжд в средата на първия сет.

В първата част Гришо стигна до пробив в средата на сета и до края не пусна инициативата, като Галарно дори не успя да стигне до точка за пробив през целия сет. Във втората част обаче 237-ият в света стигна до ранен пробив и съумя да поведе с 2:5. След това започна и обратът на Гришо - пет последователни гейма, включително два пробива, за да затвори частта със 7:5.

Следващият съперник на Григор Димитров ще се реши от мача Денис Шаповалов - Алекс де Минор.

РАЗВОЙ НА МАЧА ГРИГОР ДИМИТРОВ - АЛЕКСИС ГАЛАРНО

СЕТ 1

Двубоят започна на сервис на 23-годишния Галарно, който спечели безпроблемно подаването си, давайки само точка на Гришо. Димитров също нямаше проблеми в първия си сервис гейм, а след това двамата играчи си размениха по още едно подаване без пробиви. При 2:2 обаче Григор успя да пробие: стигна се до равенство 40:40, след което Гришо си осигури брейкбол и се възползва веднага, за да поведе с 3:2.

В следващия гейм обаче двамата тенисисти успяха да си разменят по една точка, преди да се стигне до прекъсване на мача заради дъжд. След 5-минутен престой на корта Григор и Галарно се прибраха, тъй като дъждът явно ще продължи по-дълго време. След 20-на минути пауза играта бе подновена, а Гришо съумя да спечели започнатия сервис гейм.

До края на сета Галарно не сбърка повече на свой сервис, но пък Григор държеше здраво инициативата. Българинът спечели два последователни сервис гейма на нула, за да затвори първия сет с 6:4 гейма.

СЕТ 2

И ако в първата част Григор бе непробиваем, то в началото на втория сет българинът бе пробит. Галарно успя да спечели първия си сервис гейм, а след това стигна до първия си брейкбол в мача, за да пробие Гришо и да вземе ранен аванс. Канадецът веднага затвърди пробива, спечелвайки следващия си сервис гейм на нула за 0:3.

Григор спечели следващото си подаване на 30, но Галарно му отвърна с безупречен сервис гейм, в който даде само точка на българина. Димитров добави още един гейм на сметката си, спечелен на 30, а след това "захапа" канадеца на негов сервис. При 2:4 гейма Григор се добра до равенство 40:40 на сервис на Галарно, но канадецът не трепна и спечели подаването си за 2:5.

Оттам нататък Григор започна серия от геймове, с която обърна Галарно. Българинът спечели подаването си на нула, а след това върна пробива. Гришо изравни резултата за 5:5 със сервис гейм на 30, а след това стигна и до нов пробив за 6:5. След това Димитров сервира за мача и го затвори с гейм на нула.

ПРЕДИ ПЪРВИЯ МАЧ НА ГРИГОР В МОНРЕАЛ

Григор Димитров се завърна на корта едва през миналата седмица във Вашингтон, след като си даде по-дълга почивка след Уимбълдън. Българинът обаче отпадна рано-рано в американската столица, като загуби още втория си мач срещу Себастиан Корда.

Сега Гришо ще опита да натрупа още игрови минути на твърди кортове преди последния за годината турнир от Големия шлем US Open. В Монреал първият съперник на Гришо е наглед лесен: канадецът Алексис Галарно, който е 237-и в света и участва с "уайлд кард". У дома обаче и стените помагат и за Димитров няма да бъде никак лесно срещу канадския тенисист.

ТОП коефициенти за първия мач на Григор Димитров в Монреал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички