Григор отсече: Никога не съм искал да се сравнявам с Роджър, Рафа, Новак...


Григор отсече: Никога не съм искал да се сравнявам с Роджър, Рафа, Новак...
Снимка: Guliver/GettyImages

1343 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон, след като победи Адриан Манарино в три сета. В следващия кръг Гришо се изправя срещу Себастиан Корда, а преди двубоя с американеца нашият представител даде пресконференция пред представителите на медиите в американската столица.

По време на пресконференцията Григор засегна малко по-генерално своята кариера и подчерта, че той никога не е искал да се сравнява с най-добрите в тениса като Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Гришо смята, че тримата големи се състезават в своя собствена лига, недостижима за останалите.

Магията на невръстния Гришо: Това ли е най-великата точка на Григор? (ВИДЕО)

„Мисля, че красотата в нашия спорт, а и не само, е, че всеки един от нас е толкова различен като индивид. Никога не съм искал да се сравнявам с някой от топ играчите и винаги съм го казвал. Роджър, Рафа, Новак, Анди - всички тези момчета... те са в собствена лига. Разбира се, тяхното влияние има голямо значение. Мисля, че много играчи се взират в тях и всички са много развълнувани да ги гледат, да видят какво правят, как почиват, но от моя гледна точка това е много, много различно", започна Димитров.

"За мен лично имах голям късмет да имам много добри хора около мен през цялата ми кариера, за да ми помагат психически и никой никога не ме е тласкал към нещо. Мисля, че това е нещо, за което съм много благодарен. Разбира се, родителите ми никога не са ме тласкали да играя тенис, никога не са ме тласкали да правя нещо в живота си. Мога да кажа, че взимах всички тези решения сам", каза още Григор.

Също така Григор Димитров си постави много мъдра цел в тениса, която е красноречива за неговото отношение към спорта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички