10 минути абсолютна класа: Виртуозът Григор Димитров "преподава" тенис! (ВИДЕО)


10 минути абсолютна класа: Виртуозът Григор Димитров "преподава" тенис! (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4543 0

Григор Димитров играе красив тенис и това никой не може да го отрече. Българската тенис звезда е обичана в цял свят тъкмо заради красивия си стил на игра, с който успя да си пробие път до третото място в световната ранглиста през 2017-а.

За Гришо начинът, по който играе, винаги е бил по-важен от победата. Именно затова българинът често допускаше загуби срещу скучни тенисисти, защото отказваше да влезе в техния стил на игра. Григор държи на красотата в тениса и поради тази причина е и толкова ценен в цял свят.

Григор е взимал скалпа на тримата големи в тениса

Въпреки че не е стигал до финал в турнир от Големия шлем, Григор неведнъж е показвал, че има потенциала да го направи. Димитров е побеждавал най-добрите тенисисти в света - Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер, макар и само по веднъж.

Турнирите, които е печелил Григор Димитров

Освен победите срещу тримата големи Григор е печелил турнири като Мастърс 1000 в Синсинати, Финалите на АТП, а също така надпреварите в Стокхолм, Акапулко, Букурещ, Лондон, Бризбън и София. Самият Димитров признава, че е можел да има по-добра кариера, но въпреки това той продължава да е сред най-добрите.

"Тайната" на Григор Димитров е много простичка - да бъде най-добрата версия на себе си. А тя несъмнено се проявява, когато играе освободен и красив тенис на корта. Tennis TV предлага 10-минутна компилация, в която може да видите най-виртуозните изпълнения на Григор Димитров:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички