Сърджан Джокович с патриотичен въпрос към България и отсече: Новак отвори очи на 30 млн. роби


Сърджан Джокович с патриотичен въпрос към България и отсече: Новак отвори очи на 30 млн. роби
Снимка: Getty Images

6087 0

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, винаги е имал славата на лют балканец, който не си мери изобщо приказките и говори изцяло това, което мисли. Очаквано, за пореден път, откакто е сагата с неговия син, той коментира случващото се, като този път избълва цяла армада от патриотични приказки.

Той намеси и България, като зададе въпрос към нашите граждани - "какво мислиш ти, братко мой, българино" - започва запитването. Сърджан допълни и че неговият син е отворил очите на 30 милиона австралийци, които са били в робство.

"Какво мислиш ти, братко мой, българино? Дали мислиш, че и ние сме поне толкова достойни, колкото швейцарците, испанците, англичаните, или германците? Дали и ние сме наистина толкова достойни, дали струваме поне, колкото тях? Питам те? Не сме ли и ние хора, както всички останали? Защо така се държат с нас?

На света има повече от 7 милиарда души, защо ние от Източна Европа, от Балканите, от Близкия Изток или от Русия да бъдем по-маловажни като личности? От Индия, от Китай, от Африка, от Южна и Централна Америка? Нима всички ние сме по-малко ценни като хора? Не ми се вярва да е така и отказвам да вярвам в това. Но въпреки че сме равни като хора, има една каста, която си позволява да ни гледа отвисоко. Стига толкова!" - започна той пред bTV.

"Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си, да имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което вярваме. Именно това в момента прави Новак. И това породи към него омраза в Австралия. Цели две години, 30 милиона души в тази държава бяха в робство, бяха в затвор. И накрая отиде при тях Новак Джокович, който им каза: я излезте, я спрете да пускате армията по къщите си и спрете да позволявате да ви арестуват, защото някой от вас отказва да се ваксинира. Не искам да навлизам по-дълбоко в тази тема, но ваксинирането е лично човешко право на избор!

Очаквам Новак да играе тенис и да си свърши работата. Точно това, заради което е отишъл в Австралия. Очаквам след 20 дни, когато се завърне в родината ни като победител, тук да го посрещнат над един милион щастливи и горди наши сънародници. Дали това наистина ще се случи? Не знам, не мога да кажа, защото някои хора в Австралия изглежда са се взели много насериозно и смятат, че са богове" - сподели още той.

"Оказва се, че някакъв си министър сега има пълната свобода да анулира и да унищожи вече взетото решение от австралийския съд и да обяви визата на сина ми за невалидна. Ако това се случи, значи така е отредил Господ. Не можем да се борим с него. Новак обаче няма да напусне просто ей така Австралия и ще обжалва решението отново. Синът ми не е виновен, той казва истината. Нищо лошо на никого не е направил, а когато човек казва истината, няма по-силен от него на света. Такъв човек е непобедим за целия свят" - завърши Сърджан.

Припомняме, че след последната информация за действията на неговия син премиерът на Сърбия публично порица Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички