Ново 20: Новак Джокович сам разказа всичко, призна за един "грях", обясни за децата


Ново 20: Новак Джокович сам разказа всичко, призна за един "грях", обясни за децата
Снимка: Getty Images

2743 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович реши да разкаже всичко около положителния си тест за коронавирус и доказателствата, че след него е присъствал на социални събития. За тази цел сърбинът използва личния си профил в социалната мрежа Фейсбук.

Джокович пише, че е присъствал на баскетболен мач на 14 декември и че след него много хора са дали положителни проби за коронавирус. Той обаче споделя, че не е знаел, че е положителен, когато е играл с децата в Белгран на 16 декември. Бил научил след това.

За свой единствен грях Ноле информира, че не е отменил интервюто си с "Екип" на 18 декември, тъй като не искал да разочарова журналистите и това било планувано от много отдавна. Той отбелязва, че всички други ангажименти си е отменил, след като научил, че е с положителен тест - това го разбрал след играта с децата в Белград.

Публикуваме и всички думи на Ноле без редакторска намеса (само за превод):

"Изявление на Новак Джокович

12 януари 2022 година

Искам да отговоря на продължаващата дезинформация относно моите дейности и присъствието ми на събития през декември преди положителния ми резултат от PCR COVID тест.

Това е дезинформация, която трябва да бъде коригирана, особено в интерес на облекчаване на голямата загриженост в общността относно моето присъствие в Австралия и ще засегна въпроси, които са много нараняващи и засягащи семейството ми.

Искам да подчертая, че положих много усилия да осигуря безопасността на всички и да спазвам задълженията си за тестване.

Присъствах на баскетболен мач в Белград на 14 декември, след което беше съобщено, че редица хора са дали положителна проба за COVID 19. Въпреки че нямах симптоми на COVID, направих бърз тест за антиген на 16 декември, който беше отрицателен, и като допълнителни мерки, също направих официален и одобрен PCR тест на същия ден. На следващия ден присъствах на тенис събитие в Белград, за да връчвам награди на деца, и направих бърз тест за антиген преди да отида на събитието, който беше отрицателен. Бях без симптоми и се чувствах добре и не бях получил известието за положителен резултат от PCR теста - това се случи след събитието.

На следващия ден, на 18 декември, бях в моя тенис център в Белград, за да изпълня дългогодишен ангажимент за интервю за L’Equipe и фотосесия. Отмених всички други събития с изключение на интервюто с L’Equipe.

Чувствах се задължен да продължа и да направя интервюто на L’Equipe, тъй като не исках да разочаровам журналиста, но се уверих, че съм социално дистанциран и нося маска, освен когато ме снимаха.

Докато се прибрах вкъщи след интервюто, за да се изолирам за необходимия период, като се замисля, това беше грешка в преценката и приемам, че е трябвало да отложа този ангажимент.

Що се отнася до моята декларация за пътуване, това беше изпратено от моя екип за поддръжка от мое име – както казах на служителите на имиграционните служби при пристигането си – и моят агент искрено се извинява за административната грешка при поставянето на отметка в неправилното поле за предишното ми пътуване, преди да дойда в Австралия . Това беше човешка грешка и със сигурност не е умишлено. Живеем в трудни времена в глобална пандемия и понякога тези грешки могат да възникнат. Днес моят екип предостави допълнителна информация на австралийското правителство, за да изясни този въпрос.

Въпреки че смятах, че е важно да се справя и да изясня дезинформацията, няма да правя никакви допълнителни коментари от най-голямо уважение към австралийското правителство и техните власти и текущия процес.

Винаги е чест и привилегия да играя на Australian Open. Откритото първенство на Австралия е много обичано от играчи, фенове и обществото, не само във Виктория и в Австралия, но и по целия свят, и аз просто искам да имам възможността да се състезавам срещу най-добрите играчи в света и да се състезавам пред една от най-добрата публика в целия свят" - написа Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички