Хванаха Новак Джокович в "невинна" лъжа, наказвана със затвор, Australian Open се отдалечава


Хванаха Новак Джокович в "невинна" лъжа, наказвана със затвор, Australian Open се отдалечава
Снимка: Getty Images

6120 0

След като съдът в Австралия отсъди в полза на Новак Джокович, изглеждаше сякаш до голяма степен драмата е приключила и че категорично световният номер 1 в тениса при мъжете ще участва на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия (Australian Open).

Ситуацията обаче претърпя пореден голям обрат. Разследващите имат нов довод, който може да изхвърли сърбина от състезанието, а и от страната им. Причината за това е "невинна" лъжа от страна на Джокович при попълването на формуляра, с който влезе в страната.

Изрично е посочено, че "даването на фалшива или подвеждаща и невярна информация е сериозно нарушение", както и че "подаването на такава информация може да бъде наказано с гражданска санкция за подаване на фалшиваили невярна информация".

Разследват се лъжливи детайли, които Новак е вписал във въпросния формуляр. И по-конкретно - на въпроса дали е пътувал някъде 14 дни преди полета му до Австралия. На това запитване световният номер 1 е отговорил с "не".

Този отговор обаче е в тотален конфликт с местата, на които е бил, което е документирано в социалните мрежи. Джокович е играл тенис с деца на улицата в Белград на 25 декември, докато в последните дни на 2021-ва и първите от 2022-ра е тренирал в испанския корт Марбея.

Най-голямото наказание за даването на фалшива или лъжлива информация от австралийското правителство е 12 месеца затвор. Разбира се, в случая изглежда невъзможно изобщо да се стигне до затвор, но автралийските правила и закони са категорични и строги.

Чичото на Новак Джокович пък се обърна към България с важен въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички