Чичото на Джокович пита България: Как един от най-здравите хора е опасен за света?


Чичото на Джокович пита България: Как един от най-здравите хора е опасен за света?
Снимка: Getty Images/Guliver

8771 0

Чичото на Новак Джокович - Горан, не разбира как Новак е заплаха за Австралия. Чрез ефира на bTV Горан Джокович попита българската публика как "един от най-здравите хора в спорта представлява риск" за цяла Австралия.

"Новак Джокович е номер 1 в света и просто иска да играе тенис. Изглежда, че хората в Австралия не искат той да е там. Не знам какво им става. Като някакъв филм на ужасите е. Говорих преди малко с него. Той е доволен, че спечели обжалването, но от друга страна все още има опасност австралийските власти да отменят визата му", започна Горан пред bTV.

"Те не го искат там. Не мога да си представя, че такива неща се случват в 21-ви век. Тези хора са полудели. Не виждам нормална причина да го правят. Откритото първенство на Австралия без световния номер 1, който има 9 титли, не е същото."

"Ако Новак не е добре дошъл в Австралия, трябваше да му кажат: „Не идвай“. Той пристигна и те го третират като животно. Все едно до сега е бил в планината, а те го хванаха като лисица или вълк. Какъв е проблемът? Новак следва правилата. Той получи виза и изведнъж му я отмениха."

"Как хората ще отидат в Австралия, ако по този начин се отнасят към световния номер 1? Откритото първенство на Австралия трябва да е едно щастливо място, а тенисистите да искат да играят там. Как може някой с негативен PCR тест, документ, че е прекарал COVID-19 миналия месец, един от най-здравите хора в спорта, да представлява риск за цялата страна?", заяви чичото на Джокович.

Междувременно семейството на Джокович даде брифинг в Сърбия, докато Ноле наруши мълчанието си в социалните мрежи (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички