Позицията на Джокович за ваксините може да му коства загуби за милиони


Позицията на Джокович за ваксините може да му коства загуби за милиони
Снимка: Getty Images/Guliver

2837 0

Световният номер едно при мъжете Новак Джокович може да се сблъска с финансови загуби заради своето отношение към ваксинацията. Сръбската звезда видимо не подкрепя ваксинацията срещу COVID-19 и не желае да си направи ваксина. Това обаче може да откаже няколко спонсори от него, съобщава "Tennis Head".

Според източника компаниите, които си сътрудничат с тенисиста, следят отблизо скандала с него в Австралия. Ако те преценят, че Джокович се възприема като основен противник на ваксинацията срещу коронавирус, някои от тях може да развалят договорите си с него. Ако това се случи, звездата може да загуби около 30 милиона долара.

Както е известно, Новак Джокович получи документ, че може да замине за Австралия за участие на Australian Open 2022, без да се е ваксинирал, но граничарите анулираха визата му, след като счетоха, че той няма достатъчно основания за това. Тенисистът обжалва и спечели, но все още има вариант той да бъде депортиран от страната, ако министърът на имиграцията прецени. Над него тегне и заплахата от затвор - ето защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички