Съдията, обиждан от Медведев, повика жена - ето как тя се справи с Циципас (ВИДЕО)


Съдията, обиждан от Медведев, повика жена - ето как тя се справи с Циципас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7052 0

Тазгодишният полуфинал на Australian Open между Стефанос Циципас и Даниил Медведев предложи много качествен тенис, а в крайна сметка двубоят завърши в полза на показалия по-стабилна игра и по-здрави нерви руснак. Срещата обаче не мина без напрежение.

Двамата имат своята история още отпреди години, когато при първата им среща се стига до сериозно напрежение. Тогава дори биват разменени обиди, а съдията от стола слиза долу, за да застане пред Медведев и да го спре по пътя му към Циципас.

При сегашната среща пък четвъртият в света грък стори нещо, с което от месеци насам дразни своите опоненти. То по-скоро бе осъществено от неговия баща, който му подсказваше на корта по време на сблъсъка - нещо абсолютно забранено.

Неслучайно самият Медведев не сдържа нервите си срещу съдията, тъй като арбитърът не правеше забележки на Циципас. В крайна сметка реферът реши да предприеме нетрадиционни действия, за да сложи край на неспортсменските действия от страна на четвъртия в света.

Той извика на помощ своята колежда Ева Асдераки. Изключително опитен съдия с много големи мачове зад гърба си, сред които и показното за всеки съдия от финала на US Open през 2015-а година между Новак Джокович и Роджър Федерер.

Гъркинята застана близо до щаба на сънародника си и получи радиопредавател, с който да сигнализира, ако чуе и разбере, че Циципас отново получава помощ. Стефанос видя това в даден момент и се усмихна широко. Той бе хванат в крачка и получи предупреждение.

Разбира се, самият Даниил Медведев отнесе много солена глоба за действията си срещу съдията по време на мача с Циципас от Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички