Шаповалов обясни "корупцията на съдиите" и скандала с Надал на Australian Open


Шаповалов обясни "корупцията на съдиите" и скандала с Надал на Australian Open
Снимка: Getty Images

5878 0

Денис Шаповалов обясни реакцията си след поражението от Рафаел Надал на четвъртфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Канадецът бе изключително разочарован след драматичната загуба и отправи сериозни обвинения към съдиите.

Той заклейми, че те са корумпирани. Все пак като мина малко повече време и се бе поуспокоил обясни, че не е имал точно това предвид, но все пак застана зад мнението си, че Надал получава по-специално отношение от арбитрите. 

Шаповалов визира най-вече това, че минава много време между сервирането на Надал, за което той не е санкциониран, както и за епизод от мача, в който испанецът трябваше да бъде прегледан в съблекалнята, малко след като това бе сторено на корта, а впоследствие съдията обясни на Шаповалов, че трябва да изчака Рафа и да се преоблече.

"Разбира се, че е така. На 100% смятам, че той се ползва с привилегии. Убеден съм в това. Всеки един друг мач дотук, в който съм играл, темпото на игра е било изключително бързо, защото съдиите са спазвали правилата, следейки изкъсо часовника. На Надал обаче не му правят никаква забележка, той може да прави каквото си пожелае. Мачовете срещу него винаги са продължителни заради забавянето му между точките.

Мисля, че не се изразих правилно, когато казах, че съдията е корумпиран по време на срещата. Тази реакция определено бе продиктувана от силните ми емоции в този момент, но в момента продължавам да стоя зад думите си. Не е честно как на Рафа винаги му се разминава. Не е нормално как съм напълно готов за началото на точката и таймерът отброява 3, 2, 1, 0, след което вдигам погледа си към съдията, който не взима никакви мерки. Разбира се, че в такъв момент ще потърся обяснение от него. Дори минута и половина да чакам, няма да го санкционират. Това е някаква шега.

След това той отива в съблекалнята, а Бернардес ми казва, че трябвало да го прегледат там, макар че вече го прегледаха веднъж на корта. След това се връщам и ми казват, че е отишъл да смени екипа си. Какво става с времевото ограничение? Много е трудно да знаеш, че играеш не само срещу друг тенисист, но и срещу реферите" - сподели Шаповалов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички