Колинс разби Швьонтек за дебютен финал от Големия шлем в кариерата си (ВИДЕО)


Колинс разби Швьонтек за дебютен финал от Големия шлем в кариерата си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1620 0

Даниел Колинс се класира за финала на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open, след като надви Ига Швьонтек с 6-4, 6-1 за около един час и 20 минути игра.

Американката показа страхотна игра, за да се наложи над шампионката от Ролан Гарос 2020. 28-годишната тенисистка стартира ударно, печелейки първите четири гейма в срещата, но Швьонтек отвърна на предизвикателството, връщайки един от брейковете.

Полякинята, седма в основната схема, допусна трети пробив, но Колинс се пропука на собствен сервис, пропускайки три сетбола. Все пак, тя не сбърка при петата си възможност на свое подаване и поведе в резултата.

Втората част започна идентично на първата – американката спечели четири поредни гейма, които довършиха съпротивата на Швьонтек. Тя успя да запише само един гейм на своята сметка във втория сет.

Колинс доминира в статистиката от мача, като завърши със седем аса и загуби само седем точки на първи сервис за целия двубой. Тя направи 27 уинъра и допусна само 13 непредизвикани грешки, докато Швьонтек спечели едва 14% от точките на втори сервис.

Полската тенисистка не успя да достигне втория си финал в турнирите от Шлема след Ролан Гарос 2020, докато за Колинс това ще е дебютно участие в сблъсък за титлата.

Тя успя да преодолее полуфиналите в Мелбърн, след като през 2019 отстъпи на чехкинята Петра Квитова. В спор за титлата в събота Колинс ще играе със световната номер 1 Ашли Барти, която по-рано се наложи убедително над Мадисън Кийс в два сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички