Директорът на Miami Open защити Джокович от Австралия


Директорът на Miami Open защити Джокович от Австралия
Снимка: Getty Images/Guliver

1479 0

Турнирният директор на Маями и бивш тенисист на САЩ – Джеймс Блейк, сподели, че участието на Новак Джокович в надпреварата във Флорида ще бъде „чудесно нещо“ за турнира.

Блейк потвърди, че сръбския тенисист винаги е „добре дошъл“ в южния щат в САЩ, а Ноле е триумфирал шест пъти в Маями (2007, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016).

Американецът публично обяви, че е за ваксинацията срещу коронавирус, но също така разкритикува австралийските власти за хуманен терор срещу Джокович, който сърбинът понесе в началото на 2022-а година в Мелбърн, Австралия.

„Не съм съгласен с позицията на Джокович за ваксините. Неговото решение е такова, че той е един от тримата тенисисти в Топ 100, който остава неваксиниран, а това не носи позитиви никому. От друга страна, всичко, което му се случи в Австралия, е нечовешко и заслужава критики спрямо тази страна. Джокович не е престъпник, той просто има свое мнение, което е и логично. Нямам съмнение, че той страда сега, но смятам, че продължава да бъде един от най-умните тенисисти в тура и това го показва години наред“, коментира Джеймс Блейк.

Американецът говори и за отношението на австралийските власти по време на целия престой на Джокера в щата Виктория. „Много хора се нахвърлиха срещу Новак по време на цялото фиаско, свързано с визата му за Australian Open. Няма съмнение, че и той носи вина, но начинът, по който в Австралия се отнасяха към него, беше кошмарен. Снимките, когато го извеждаха към колата и го държаха на задната седалка сякаш е престъпник, бяха недостойни от тяхна страна“, завърши по казуса Джеймс Блейк. А кой актуален тенисист се застъпи също за Ноле, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички