След 4 часа и 43 минути: Стефанос Циципас обърна Анди Мъри на Уимбълдън


След 4 часа и 43 минути: Стефанос Циципас обърна Анди Мъри на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1251 0

Световният №5 в мъжкия тенис - Стефанос Циципас, си гарантира място в третия кръг на Уимбълдън, след като осъществи обрат срещу Анди Мъри (№40) за крайното 7:6 (3), 6:7 (2), 4:6, 7:6 (3), 6:4!

Битката между двамата продължи 4 часа и 43 минути, като тя бе доиграна в днешния 7-и юли, след вчера премина на пауза при аванс от 2-1 сета за 36-годишния шотландец.

При подновяването в четвъртия сет се стигна до нов тайбрек, който бе взет от Циципас със същия резултат, с който той триумфира и в първия - 7-3 точки.

Това даде предимство на гръцкия тенисист, който осъществи пробив в третия гейм на решителната пета част, а след това, макар и с трудности, затвори успешно двубоя в своя полза на собствено подаване, реализирайки третия си мачбол.

*В следващия кръг Стефанос Циципас ще премери сили със сърбина Ласло Джере (№60), който пък се справи с 36-ия в света - Бен Шелтън (САЩ), с 3:6, 6:3, 7:6 (5), 6:3.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Карлос Алкарас се справи с французин и вече гледа към 1/16-финалите на Уимбълдън!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички