Крампи на Алкарас ни лишиха от мача на годината с Джокович, Ноле на финал на Ролан Гарос (ВИДЕО)


Крампи на Алкарас ни лишиха от мача на годината с Джокович, Ноле на финал на Ролан Гарос (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

13960 0

Тъжен завършек на мач, който спокойно вървеше към класиката на годината. Новак Джокович победи Карлос Алкарас след 3:1 сета (6:3, 5:7, 6:1, 6:1 в отделните части) за три часа и 15 минути игра. Сърбинът се класира за финала, където ще срещне победителя от двойката Каспър Рууд - Александър Зверев, които играят по-късно днес!

Първите два сета на сблъсъка между лидера в схемата Карлос Алкарас и бившия номер 1 бяха повече от обещаващи. Сърбинът измъкна първата част, след като реализира пробив в един от двата си опита, докато съперникът му не успя да се възползва от нито един от своите четири шанса.

Вторият сет вървеше без пробиви до осмия гейм, когато Карлитос записа първия си пробив в мача и сервираше за спечелването на втората част. Тогава обаче Джокович направи рибрейк, а двамата продължиха да радват на корта. Току преди тайбрека обаче Ноле не издържа и бе пробит отново.

След сета сърбинът се прибра в съблекалнята, след като малко преди това бе поискал медицински таймаут заради проблем в китката. Междувременно се стигна и до удара на турнира в началото на втория сет, дело на Алкарас (можете да го видите по-долу в материала).

И точно след края на втория гейм в третата част испанецът получи проблем в глезена, когато опита агресивен ретур на втори сервис (1:1). Първоначално изглеждаше сякаш това ще му попречи, но впоследствие се оказа, че истинският проблем са крампите, които започнаха моментално.

Той предаде първия гейм след това, за да почине повече, като сърбинът получи автоматичен пробив. До края на сета Алкарас просто опитваше да приключва по-бързо и да не се стига до разигравания, като така нямаше как да спечели гейм срещу тенисист като Джокович.

След това взе втори и последен медицински таймаут, прибра се в съблекалнята и като излезе, взе решение да довърши срещата. Движението му по корта бе леко подобрено, но отново - нищо общо с лъвското такова от първите две части. Нещата дори отиваха към геврек в последната част, но все пак стой съумя да спечели подаването си за 1:5, преди да бъде сложен край. Любопитното е, че в началото на сета Ноле допусна две точки за пробив срещу крампирания си съперник, но Алкарас не успя да се възползва.

Испанецът заслужи уважението на цялата публика, след като геройски доигра срещата, въпреки че бе видно, че не се чувства комфортно, а шансовете му за успех не изглеждаха особено сериозни.

ПЪРВИ СЕТ

0:1 - Ноле сервираше пръв и със сервиси от около 200-210 км/ч бързо дръпна с 40:0 след два сгрешени ретура от Карлитос. При следващата точка се стигна до разиграване, което завърши с хубав бекхенд по правата и първа точка за него. Следващият ретур обаче излезе в аут и геймът бе безпроблемен за сърбина.

1:1 - при подаването на испанеца се стигна до 15:15 след ретур в аут, а след това и удар с рамката на ракетата от Алкарас. Въпреки че имаше повече размяна на удари в сравнение с първото подаване на Джокович, за световния номер 1 също нямаше проблеми да спечели сервис-гейма си и не даде повече точи за съперника.

1:2 - сърбинът си осигури добра позиция след много силни форхенди по диагонала, но накрая прати с малко в аут топка, взета преди да тупне, за да изостане за първи път в днешния мач сервиращият. Впоследствие се стигна и до 30:30 след два аута от испанеца и един от Новак, а след това и до 40:30 след майсторска игра сервис-мрежа. В последната точка от гейма двамата играха много остро по диагонала и на няколко пъти оставаха извън корта, а всичко завърши с контра пие.

1:3 (пробив) - бе опитана и първа къса в мача, но Карлитос я прати в аут по широчината на корта за 0:15. За първи път и двамата се събраха на мрежата, след като Ноле бе "повикан" там с къса, а след размяна на няколко удара точката бе за сърбина за 30:30. Последва агресивна игра от Джокович и контра пие, с което принуди опонента да прати топката в аут, за да се стигне и до първата точка за пробив в срещата. Тя бе реализирана след ново надиграване на мрежата и отлична скорост от двамата. Въпреки добрата защита на Алкарас той не успя да предотврати пробива.

1:4 - нова вълнуваща игра на мрежата, спечелена от сърбина за 30:15. В следващата точка Алкарас вкара много остър ретур по диагонала, но Ноле се справи и дори поведе разиграването, за да се стигне до грешка в мрежата за 40:15. Първата двойна грешка в срещата бе от Джокович за 40:30. Все пак повече проблеми за сервиращия нямаше след бекхенд в мрежата от Карлитос.

2:4 - стигнахме и до първия ас в сблъсъка, като той бе на сметката на световния номер 1 за 15:15. Много остър ретур от сърбина на втори сервис му осигури преднина от 15:30. Подхлъзване на сърбина не му позволи да играе за следващата точка, като остана без шанс да я достигне - 30:30. При 40:30 Джокович вкара добър ретур и затрудни максимално съперника си, но впоследствие вкара смаша си точно където се намираше испанецът и последва минаващ форхенд по правата, за да приключи гейма.

2:5 - първото разиграване в гейма възпламени публиката след отлична защита и от двамата, но точката бе за Карлитос. Впоследствие се стигна до 15:15 след игра сервис мрежа от Ноле и неуспех за испанеца да достигне къса топка, връщайки я в мрежата. Неуспешна къса от Ноле даде преднина на Алкарас за 15:30 (при 7 срещу 7 непредизвикани грешки към момента). Стигна се и до първи дюс при подаванията на Джокович днес, след като бившият номер 1 не съумя да спечели геймпойнта си, завършвайки с удар в мрежата. Последва и втора двойна грешка от сърбина, която осигури първа точка за пробив през съперника. Испанецът опита да я грабне след къса топка, но тя не се получи успешно и завърши в неговото поле за нов дюс при най-дългото разиграване до момента и гейм, продължаващ над 7 минути. Процентът вкаран първи сервис значително се понижи за Новак в този гейм и това спомогна за нова точка за пробив в полза на Алкарас, който показа изумителна защита при това разиграване. След ретур в мрежата обаче бе неутрализиран за пореден дюс. Алкарас направи грешка в аут при опит за контра пие и го прие бурно с гневен вик, а през Ноле се откри шанс да вземе тежкия сервис-гейм, но вместо това се стигна до още един дюс след много агресивна игра на съперника и отбранителна позиция за сърбина. Топка в аут от световния номер 3 пък осигури трета точка за връщане на пробива, която също бе неутрализирана въпреки ново показно как се играе в защита от страна на съперник и пореден дюс. Водеща позиция за Ноле и последвала топка в аут от Алкарас осигури нов геймпойнт за сърбина след над 13 минути игра в гейма, който бе грабната след ретур в мрежата.

3:5 - два удара в мрежата от Алкарас, неуспешен ретур от Джокович и страхотна атака от испанеца доведоха до 30:30, а след това и то геймпойнт след мощен сервис по диагонала и ретур в аут. Нов отличен сервис от световния номер 1 изглеждаше сякаш му е гарантирал точката, но последва странен и нерешителен удар, който позволи на Джокович да опита да го прехвърли, а последвалият опит за смаш завърши в мрежата. Все пак нов ретур в аут му осигури още един шанс да спечели подаването си, като той отново не бе оползотворен след натиск от Ноле и удар в мрежата от испанеца. Много остър ретур осигури преимущество за Джокович при разиграването и Алкарас бе в отбранителна позиция, като след няколко топки на аутлинията, той не издържа на натиска и прати топка в мрежата, за да се стигне до първи сетпойнт. След отличен сервис и ретур с голяма парабола Карлитос взе топката от въздуха и не остави шансове на съперника. А веднага след това последва и ас и "предимство" за световния номер 1, от което се възползва след бекхенд по правата, "кацнал" точно на аутлинията. Ноле ще сервира за спечелването на първия сет.

3:6 - Алкарас игра агресивно на втори сервис и с бекхенд по правата принуди Джокович да сбърка в мрежата за 0:15. Ретур в мрежата и игра сервис-мрежа обърнаха резултата за 30:15. След третата двойна грешка на Джокович се стигна до 30:30. Видими бяха проблемите за сърбина в този гейм, когато не играе на първи сервис и след остър ретур Алкарас взе предимството в разиграването, а накрая всичко завърши с прекрасен прехвърлящ удар, последвал къса топка, стигната от Ноле. Четвърта точка за връщане на пробива в полза на испанеца, която бе неутрализирана след мощен сервис по диагонала и ретур в аут - дюс. След това удар с рамката на ракетата даде първи сетпойнт за Ноле на собствен сервис, който бе реализиран след нов добър сервис. Сетът приключи след 56' игра.

Така Джокович спечели първия сет, след като отрази 4/4 брейкточки и се възползва 1/2 на своята сметка.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - две топки в аут, страхотна къса и две топки в мрежата доведоха до първи сервис-гейм на 0 в мача.

1:1 - Карлитос продължи да играе агресивно, особено при вторите сервиси на съперника, като опита остър диагонал при 15:15, но изкара в аут за 30:15. Последва агресивна атака след нетолкова успешен ретур и Джокович поведе с 40:15 след топка в аут. След ретур в аут на втори сервис геймът приключи.

2:1 - Алкарас направи точката на турнира до момента, след като достигна по невероятен начин топка, завъртя се и завърши с неспасяем уинър от невъзможна ситуация за 30:0. Самият Ноле също остана впечатлен, аплодира съперника и направи красноречива невярваща физиономия. След ретур в аут испанецът поведе с 40:15, но след това запрати топката в мрежата със сечен бекхенд. Впоследствие двамата бяха на мрежата, а сърбинът бе в по-добра позиция, но запрати топката в аут по дължината.

Video edited on Kapwing

2:2 - при точка за Ноле за 40:15 Карлос се подхлъзна и имаше нужда от кратка пауза, за да се почисти. Веднага след това пък приключи и гейма без особени проблеми за сърбина.

3:2 - двамата отново възпламениха публиката след точка със 17 разигравания, което приключи с излизане на мрежата от Карлитос и стоп воле, което бе недостижимо за опонента му. Загуба на баланс доведе до 15:15, а след истинско надстрелване с мощни форхенди при следващото разиграване то приключи с бекхенд в мрежата за 30:15. Геймът приключи без повече точки за Ноле и с ретур в мрежата.

3:3 - сервисът на световния номер 3 му печелеше предимство и той поведе набързо с 30:0, за да запише и още една точка след бекхенд в мрежата от съперника. Алкарас успя да постави под напрежение Джокович, но стигна само до една точка, след като в последното разиграване от гейма не успя да довърши атаката си от водеща позиция и прати топката в аут по правата.

4:3 - опит за къса не се получи особено успешно от Карлос, като Ноле достигна топката навреме, но я прати в аут за 15:0. При следващата точка излезе на мрежата, Джокович опита да го прехвърля, а смашът излезе в аут за 15:15. Нова къса от световния номер 1, но далеч по-успешна, остави и двамата на мрежата, а там испанецът надхитри сърбина с още една къса от трудна позиция за 30:15. Резултатът набъбна до 40:15 след още една неочаквана грешка от Джокович, който стигна къса и опита да играе контра пие, но отново изкара в аут, след което понечи да чупи ракетата си, но сдържа своите нерви. След това геймът бе завършен безпроблемно от сервиращия.

*След края на сета Джокович усети проблеми в дясната си китка и получи помощ в почивката, като видимо не се чувстваше комфортно. Бе взет и медицински таймаут.

5:3 (пробив) - втори ас от световния номер 3 в мача доведе до 15:15. След невероятна защита от Джокович, с която отрази и мощен смач, Алкарас все пак се справи с прехвърлящия удар и последва нов смач с отскок, след който Ноле стигна до топката, но я прати в аут за 15:30. Карлитос пропусна страхотен шанс за 15:40, след като прати топката във филето на мрежата от трудна позиция, от която опита уинър с форхенд по правата в частта, където мрежата е най-висока - 30:30. Изненадваща къса от световния номер 1, която се приземи от външната страна на линията, а Джокович я стигна, но прати в аут по дължина, за да се стигне до пета точка за пробив в мача пред Алкарас. След по-дълго разиграване сърбинът прати топка в тялото на испанеца, той опита да избяга на форхенд, но позицията на тялото му не бе добра и завърши с аут - дюс. Ноле излезе на мрежата, като бе притиснал съперника, но след много мощен форхенд стоп волето на Ноле излезе в аут. Карлос изкрещя победоносно след осигуряването на втория си скрит сетпойнт в гейм, продължаващ над 7 минути. Силен натиск от Алкарас доведе до топка в аут от Ноле и световният номер 1 ще сервира за спечелването на втория сет.

5:4 (пробив) - Новак взе първата точка въпреки отличната защита от Алкарас, която бе натискан, доато не сбърка за 0:15, след което последва бекхенд ретур в аут за 15:15. С третия си ас в мача испанецът изравни за 30:30. Двамата отново се озоваха на мрежата, а световният номер 1 опита къса по много остър диагонал, като пресили и тя излезе в аут. Ноле бе близо до това да се възползва от точката за пробив, рискува много на втория сервис на съперника и отправи остър бекхенд по диагонала, но изкара в аут за дюс. Джокович разгада къса и тръгна навреме, но въпреки това отправи удобна топка за Алкарас, който опита уинър с форхенд по диагонала, но пресили топката с малко, за да даде нов шанс пред сърбина. Испанецът изпусна и нервите си, хвърляйки ракетата в израз на разочарование. В последвалата точка пък Джокович направи уинър с бекхенд по правата и се възползва от втория открил се пред него шанс в гейма, оставайки в сета.

5:5 - след поредното страхотно разиграване между двамата, в което бе демонстрирана отлична защита, Алкарас все пак гребна точката, която приготвяше толкова време, след форхенд по правата, като така поведе с 0:30. Ноле опита къса в следващото разиграване, но тя бе достигната навреме от Карлитос, който впоследствие отигра неспасяемо и получи три точки за спечелването на сета, но на противников сервис. Първата бе неутрализирана след изумителна точка, в която Алкарас стори какво ли не и хвана наглед невъзможни топки, но в крайна сметка Джокович отговаряше на всичко. При втората сервисът му осигури предимство и последва смаш след неособено успешен ретур - също бе спасена. При третата пък се стигна до директна точка от сервис - Карлитос изпусна три поредни сетпойнта - дюс. Директна точка от сервис и агресивно нападение дадоха нови две точки за световния номер 3 и той спечели гейма от много трудна позиция.

6:5 - на два пъти Карлитос бе в отлични позиции за уинъри, но опитваше контра пие и топката попадаше право в Джокович. В първия случай сърбинът се възползва с уинър, а във втория испанецът компенсира с нечовешка защита, завършила с къса топка и невъзможност за Новак да я стигне. В следващото разиграване пък сърбинът бе на ред да покаже вълшебна игра в защита, но Алкарас така и не сбърка, а накрая завърши с нова къса, която Ноле дори не подгони до край - 30:15. След неуспешно излизане на мрежата и минаващ удар от Джокович се стигна до 30:30. Двамата отново се събраха на мрежата при 40:30, отиграха отлично къси топки, Алкарас блесна със защита, но накрая все пак Ноле завърши със смаш на опразнения корт, а испанецът не съумя да достигне топката - дюс. След това пък направи грешка от бекхенд от позиция, от която нямаше право да праща топата в мрежата, което осигури точка за пробив за Ноле (2/4 до момента). След бекхенд с отскок обаче сбърка в аут по широчината на корта за нов дюс. След ретур в мрежата Алкарас стигна до нова точка за спечелване на подаването си. Тя бе реализирана след топка точно на аутлинията, след която Ноле завърши в аут. Гейм, продължил близо 10 минути.

7:5 (пробив) - след чудесна къса Алкарас, която Ноле достигна, но прати в мрежата, Карлитос поведе с 0:30. Последва агресивен бекхенд по правата от испанеца, а Джокович прати топката в мрежата. Нови три сетпойнта пред световния номер 1. Той се възползва още от първия след агресивен ретур и топка в аут от световния номер 3.

*След края на сета Джокович се прибра в съблекалнята, като се забави повече от предвиденото, а Карлитос трябваше да го чака на корта. Минаха над 7 минути от последната точка, преди играта да бъде подновена.

ТРЕТИ СЕТ

1:0 - надиграване на мрежата откри третия сет в полза на Алкарас на собствен сервис за 15:0. При 30:15 опита нова къса, но тя излезе в аут за 30:30. Ноле опита да прекрати следващото разиграване с къса, но тя падна в полето му и това откри шанс за спечелване на гейма пред испанеца. Последва поредна къса, този път догонена от Ноле, но и изящен прехвърлящ удар за край на гейма.

1:1 - световният номер 1 водеше разиграването с много силни бекхенди, но сърбинът удържа, а накрая завърши с уинър форхенд по диагонала за 15:0. Алкарас игра агресивно на втори сервис и с бекхенд ретур принуди Ноле да прати топката в мрежата за 15:30, след което обаче последва и директна точка от сервис за 30:30. Джокович генерира силата във форхенд на Алкарас и отговори с удар по диагонала, който матира 20-годишния му съперник и му осигури точка за спечелване на гейма. Тя бе реализирана след агресивен ретур на втори сервис в мрежата.

*След нея испанецът получи проблем в десния глезен и трудно стъпваше, като имаше нужда от медицинска пауза, а положението не изглеждаше много добро, като Джокович джентълменси също отиде да се увери в състоянието на опонента.

Video edited on Kapwing

1:2 (пробив без игра)! Световният номер 1 предаде следващия гейм, за да получи повече почивка.

1:3 - испанецът видимо се стремеше към бърза развръзка при точките и след ретур в мрежата и безпощаден форхенд уинър по диагонала се стигна до 15:15. Нов ретур в мрежата и след това грешка в аут за Ноле за 30:30. В следващото разиграване испанецът опита къса, която бе достигната от сърбина, който отговори с друга къса, която Алкарас дори не се опита да догони. Впоследствие обаче последва убийствен форхенд ретур по диагонала, с който Карлитос се задържа в гейма - дюс. Световният номер 3 спечели подаването си, след като опонентът му имаше доста затруднено придвижване по корта.

1:4 (пробив) - пробив на 0, след като проблемите за испанецът продължиха. Изглежда сякаш е близо до отказване, като на няколко пъти обсъждаше ситуацията и с треньора си.

1:5 - уинър от ретур, последван от ас - 15:15. Първо разиграване от няколко удара след въпросната травма, като накрая Алкарас остави половината корт опразнен и Джокович спечели точката за 30:15. Два ретура в аут и Ноле спечели подаването си.

1:6 (пробив) - къса, достигната от Джокович, след което последва отговор с нова къса, към която испанецът не тръгна - 0:15. Отигравания в мрежата, а след това и в аут дадоха нови три точки за пробив пред сърбина при 0:40. Първата бе пропиляна след ретур в мрежата, втората бе неутрализирана след форхенд с много спин и невъзможност пред Джокович да стигне топката. Третата обаче бе реализирана, след като Алкарас изпрати бекхенд по правата в аут.

*Вероятно след този сет ще вземе финално решение дали да се откаже. Той се насочи към съблекалнята за още един медицински таймаут. Испанецът започна да получава и сериозни крампи в мускулите си, което се оказа по-сериозният проблем от глезена, който бе временно неудобство.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

*След медицинския таймаут Алкарас се завърна и ще опита да продължи въпреки крампите.

0:1 - сечен бекхенд от Джокович в мрежата доведе до 15:15 на собствен сервис. След това последва и топка в аут, въпреки че Алкарас не го провокира с някой по-впечатляващ удар - 15:30, преди да се стигне до ретур в аут и 30:30. Много дълбок бекхенд по диагонала, който падна близо до аутлинията и обърка сърбина, отговорил с топка в аут. Шанс за пробив пред Карлитос, неутрализиран с ас. След малко по-дълго разиграване испанецът отново потърси линията, но пресили удара и осигури геймпойнт пред Ноле, който обаче не успя да се възползва след изящна къса топка от Алкарас - нов дюс. Неуспешен опит за къса топка от Джокович пък даде още една точка за пробив на съперника, но и той бе неутрализиран след отлично воле. Нов опит за къса от Алкарас завърши в мрежата и го разгневи, а в същото време даде точка за спечелването на гейма пред сърбина, която бе оползотворена след ретур в мрежата.

0:2 (пробив) - 15:15 след две топки в аут от Джокович и Алкарас. Мощен форхенд ретур по диагонала от Ноле и 15:30. В стремежа си към уинър пък испанецът прати топка в мрежата и даде две възможности за пробив на съперника. Още първата бе използвана след агресивен ретур на втори сервис, с който взе преимущество, а накрая световният номер 1 прати топка в мрежата.

0:3 - при 30:0 от изгодна позиция Джокович намери горната част на филето на мрежата и то изкара удара му в аут за 30:15. Ноле опита прехвърлящ удар, като Алкарас стигна до топката и опита смаш, но го прати право в мрежата. Последва нова грешка в мрежата и безпроблемен сервис-гейм за сърбина.

*По този начин от последните 40 точки Джокович бе спечелил 29 срещу едва 11 за опонента му.

0:4 (пробив) - наглед лесно отиграване близо до мрежата бе сбъркано от Алкарас за 0:15. След това опит за уинър, при който филето на мрежата омекоти удара и я направи удобна за атака от Ноле, който обаче пресили в аут по широчината на корта - 15:15. И първият сервис на Алкарас започна да влиза по-рядко, като се стигна и до двойна грешка за 15:40 и нови две точки за пробив пред световния номер 3. Бекхенд в аут от водача в схемата и още първата бе реализирана.

0:5 - макар и доста по-бавно придвижвайки се по корта, Алкарас стигна къса топка и я пласира по правата неспасяемо за Ноле, но веднага след това последва ас, след който Джокович звучно се израдва - 15:15. Доста идентично изпълнение като при първата точка, но този път първо Ноле бе привикан на мрежата с къса, преди да отговори с нова такава и да последва същото изпълнение от Алкарас като при първата точка. Отново обаче след нея последва ас - 30:30. Испанецът бе агресивен с ретура си, след което излезе на мрежата и бе близо до точката, но прати стоп волето си в аут по дължината на корта - 40:30. Аут и от Ноле обаче доведе до дюс. Ретур в аут му осигури нов шанс за спечелване на подаването, от който се възползва с ас.

1:5 - размяна на къси от края на корта по широчина доведе до успех за Карлос след пласирана топка в напълно празния корт - 30:15. Впоследствие мощен форхенд принуди Ноле да сбърка в аут и се откриха два шанс за първи гейм в сета пред Карлитос. Първият бе пропуснат след топка в аут, но вторият бе реализиран след ретур в аут. Джокович ще сервира за мача с нови топки.

1:6 - две грешки от ретури спомогнаха за 40:0 и три точки за спечелването на мача пред сърбина. Първата бе неутрализирана след една идея по-дълго разиграване и уинър от форхенд по правата за испанеца. Удар в мрежата от Карлитос сложи край на сблъсъка

ПРЕДИ ПОЛУФИНАЛА

При единствената среща до момента между двамата победител бе испанецът. Двамата се срещнаха на полуфиналите в Мадрид през 2022 година, когато Карлитос бе седми в света, а сърбинът - първи. В два от три сета сблъсъкът продължи цели 3 часа и 38 минути.

Тогава Алкарас изостана след тайбрек (загубен на 5), изравни със 7:5 и приключи двубоя по възможно най-драматичния начин - с нов тайбрек (спечелен на 5). Любопитното е, че впоследствие испанецът срещна и победи Александър Зверев на финала, като има възможност за подобно развитие и на Ролан Гарос.

Джокович винаги е впечатлявал с възможността си да подобрява представянето си на турнира в Големия шлем спрямо съперника. Подплатен с допълнителна мотивация, добавя още повече класа. А в момента Алкарас е тенисистът, който е най-голямо предизвикателство за Ноле.

Новак Джокович никога не е печелил титла от Големия шлем без загубен сет, а в четвъртфиналите Хачанов успя да му отмъкне една част. Той може да се похвали с невероятен рекорд от 5:0, когато се стигне до тайбрек в Ролан Гарос през този сезон, което е допълнителен +, предвид че загубата му от Алкарас дойде точно след тайбрек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички