Карлос Алкарас показа, че е в топ форма и срещу Циципас, ще играе с Джокович на полуфинал на Ролан Гарос


Карлос Алкарас показа, че е в топ форма и срещу Циципас, ще играе с Джокович на полуфинал на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

3260 0

Карлос Алкарас ще играе с Новак Джокович на полуфинал на Откритото първенство на Франция, след като испанският номер едно в света победи Стефанос Циципас с 6:2, 6:1, 7:6 (5). Двубоят за пореден път потвърди топ формата на испанеца.

Циципас започна четвъртфинала в нощната сесия уверен, но скоро Алкарас пое контрола с два пробива, за да спечели откриващия сет. Смесицата от деликатни дропшотове и светкавични удари по земя на Алкарас не остави никакъв шанс на съперника му, който затвори втория сет с двойна грешка.

В началото на третия сет най-добрият тенисист проби, но не успя да сервира при 5:3. Циципас спаси пет мачбола, преди в крайна сметка да падне в тайбрека.

20-годишният Алкарас става най-младият полуфиналист на Откритото първенство на Франция за мъже след Джокович през 2007 г., след като победи бившия вицешампион от "Ролан Гарос" Циципас за пети път. Алкарас ще се изправи срещу Джокович едва за втори път в кариерата си. Миналата година той победи 22-кратния шампион от Големия шлем в три сета в Мадрид.

По-рано в петък двукратният шампион в Париж Джокович победи Карен Хачанов с 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4, за да достигне до полуфиналите за 12-и път и 45-и на мейджър турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички