Мача, който всички чакаха на Ролан Гарос: Алкарас и Джокович се засипаха с похвали преди битката


Мача, който всички чакаха на Ролан Гарос: Алкарас и Джокович се засипаха с похвали преди битката
Снимка: Getty Images/ колаж Actualno.com

5710 0

Ясен е първият полуфинал на тазгодишното издание на Ролан Гарос и до голяма степен той олицетворява клишето "финал преди финала". Един срещу друг се изправят първият в световната ранглиста Карлос Алкарас и според мнозина най-успешният в историята тенисист Новак Джокович.

Двамата говориха след победите си на четвъртфиналите и разбира се, коментираха и предстоящият гладиаторски сблъсък между тях. Какво споделиха 20-годишният испанец и 36-годишният сърбин?

"Карлос категорично играе на много високо ниво към момента. Той е страхотен човек не само на корта, но и извън него. Има огромна енергия в играта, а в това отношение ми напомня на един негов сънародник - левичар. Алкарас заслужава всеки свой успех до момента.

Разботи много упорито и е напълно завършен играч за възрастта си. Осъзнавам както факта, че преди турнира всички искаха да гледат този мача, така и това, че ми предстои най-тежкият мач до момента. Винаги съм го казвал - ако искаш да си най-добрият, трябва да побеждаваш най-добрите, а Алкарас е водачът в схемата" - сподели Джокович.

"Да играя с Новак на полуфинал на Големия шлем е невероятно. Помня как гледах мачовете му с Надал точно на Ролан Гарос и мечтаех един ден да съм в тази ситуация. Този ден дойде и това е сбъдната мечта. Ще опитам да наложа стила си.

Джокович е от най-великите в историята. Въпреки че съм по-млад, не знам дали аз ще издържа на неговото темпо, а не обратното. Играе с огромен интензитет. Винаги ме е изумявало при него, че постоянно е на високо ниво и играта му е почти безупречна. Той е фаворит, тъй като има много по-голям опит в такива мачове. Той е фаворит във всеки един турнир, не го казвам от куртоазия, наистина го мисля. Със сигурност щеше да има много повече от две титли на Ролан Гарос, ако не бе играл срещу най-великия на тази настилка" - пък сподели Алкарас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички