Против ли е Григор Димитров неваксинирани тенисисти като Джокович да играят на Australian Open?


Против ли е Григор Димитров неваксинирани тенисисти като Джокович да играят на Australian Open?
Снимка: Getty Images/Guliver

4365 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се готви за първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. В надпреварата ще вземе участие и действащият шампион и рекордьор по титли в Мелбърн Новак Джокович, макар до последно да се смяташе, че няма да бъде допуснат.

Причината бе условието на организаторите на Australian Open всички тенисисти да бъдат ваксинирани. Макар и Джокович да не е заявявал директно, че не е ваксиниран срещу COVID-19, то от публичните му изказвания в последните месеци може да се заключи, че той няма ваксина и на практика не би следвало да бъде допускан в надпреварата.

Въпреки това организаторите на Australian Open направиха изключение за Джокович, който бе допуснат с медицински документ, доказващ, че Ноле не може да си постави ваксина. Това естествено бе прието противоречиво по света, като Австралия и половин свят се надигнаха срещу Джокович и изключението, направено за него.

Григор Димитров, който е добър приятел със сръбския си колега, не вижда нищо против Джокович да участва в Мелбърн без ваксинация, щом има причина да не се е ваксинирал. "Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина, щом някой се нуждае от такова изключение. Ако е легално и всичко е наред, не виждам проблем да участва", сподели Димитров.

Любопитното е, че през лятото на 2020-а Григор Димитров взе участие в демонстративен турнир, организиран от Джокович, на който пламна огнище на коронавирус. Куп тенисисти и други лица се заразиха, а бащата на Джокович - Сърджан, обвини Григор, че именно той е донесъл вируса, знаейки, че е заразен.

Джокович и Димитров не са се срещали в официален двубой от 2019 година, когато Ноле го победи в два сета на Мастърса в Париж. През миналата година обаче Григор Димитров сътвори невъзможен обрат срещу тенисиста, който спря Джокович за календарен Шлем (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички