Григор Димитров - Факундо Багнис по ТВ: Къде да гледаме старта на Гришо за 2022-ра в Мелбърн?


Григор Димитров - Факундо Багнис по ТВ: Къде да гледаме старта на Гришо за 2022-ра в Мелбърн?
Снимка: Getty Images

5107 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва сезона на сингъл с големи очаквания. Хасковлията завърши по великолепен начин миналата година и всички се надяваме формата му да се пренесе и за тази - още от самото начало. Както е известно, хасковлията започва с турнира в Мелбърн, част от сериите ATP 250.

Ако трябва да сме напълно коректни, 30-годишният състезател вече дебютира в новата година, тъй като изигра своя мач на двойки в същия турнир, където си партнира с Давид Гофен. А стартът бе положителен - Димитров и Гофен осъществиха чудесен обрат и потеглиха с победа в Мелбърн.

Макар и тенисът на двойки да е значително по-различен от този на сингъл, Димитров загатна, че се намира в добра форма, като именно той поведе българо-белгийското дуо към обрата, след като се отличи с отлични завършеци на много голямо количество волета, което се оказа ключово.

Сега срещу Гришо се изправя тенисист, с когото не се е срещал на най-високото ниво в тениса. Двамата са се изправяли един срещу друго, но преди близо цели 12 години, когато играят на Чалънджър. Все пак тогава българинът побеждава с 2:0 сета (6:4, 6:1 в отделните части).

Факундо Багнис се намира под номер 76 в световната ранглиста, докато Димитров заема 28-ата позиция. Аржентинецът победи бившия номер 1 Анди Мъри, за да си осигури сблъсък с директно започващия от осминафиналите българин, който е поставен под номер 3 в схемата на състезанието.

За съжаление, нито една българска телевизия няма да излъчва пряко двубоя между Димитров и Багнис и единствената възможност да го гледате на живо, ще бъде чрез стриймове. Вижте в колко часа се очаква да започне дуелът между Григор Димитров и Факундо Багнис в Мелбърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички