Моментът настъпи: Григор Димитров открива сезона на сингъл - ето кога точно


Моментът настъпи: Григор Димитров открива сезона на сингъл - ето кога точно
Снимка: Getty Images

3184 0

Дългоочакваният момент е почти тук! Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва годината си на сингъл в турнира в Мелбърн, част от сериите ATP 250. Както е известно, хасковлията е поставен под номер 3 в схемата.

Първият негов опонент ще бъде Факундо Багнис. Аржентинецът, който е 76-и в световната ранглиста, победи в първия кръг бившия номер 1 Анди Мъри (134-ти в света към момента) и по този начин си гарантира сблъсък с Димитров на осминафиналите.

Двамата ще играят на Margaret Court Arena, като двубоят им е поставен като втори в програмата - преди тях ще излязат Джордан Томпсън и Емил Руусувуори. Програмата започва в 02:00 часа българско време, което значи, че в сряда срещу четвъртък около 03:30-04:00 часа българско време Димитров ще направи своя дебют на сингъл за сезона.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ ФАКУНДО БАНДИС: СТАРТЪТ НА ГРИШО В МЕЛБЪРН

Григор и Факундо Багнис са се изправяли един срещу друг само веднъж до този момент, но това бе преди над 10 години. През 2010-а те се срещат в Кремона на хард, но турнинрът е от сериите Чалънджър. Тогава Гришо печели с 2:0 сета (6:4, 6:1 в отделните части).

Старт на 2022-ра година по същото време ще даде и Рафаел Надал. Испанецът се изправя срещу Рикардас Беранкис на Rod Laver Arena. Мачът му е трети от програмата на корта, като преди него трябва да се изиграят два женски сблъсъка.

Припомнете си и как Григор Димитров си изпусна нервите именно срещу Рафаел Надал (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички