"Притеснявах се за крампите, случилото се на Ролан Гарос помогна за Уимбълдън"


"Притеснявах се за крампите, случилото се на Ролан Гарос помогна за Уимбълдън"
Снимка: Getty Images

1050 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Карлос Алкарас постигна епична победа над легендата Новак Джокович в гладиаторски финал на Уимбълдън. Зрелището дойде само седмици, след като двамата се срещнаха и на друг турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.

На Откритото първенство на Франция изглеждаше сякаш отново ще се стигне до страхотен сблъсък, но тогава крампите на младия испански състезател до голяма степен предрешиха изхода и ни лишиха от оспорван и зрелищен мач.

Физиотерапевтът на Алкарас Хуанхо Морено се връща към онзи момент и признава, че той е помогнал на Карлитос в дългосрочен план, въпреки че тогава отпадането е било болезнено. Освен това Морено бе искрен, че се е притеснил дали Алкарас ще издържи до края на Уимбълдън.

"Знаехме, че залогът е много по-висок, отколкото на Ролан Гарос, тъй като говорим за финал. Беше ни ясно, че ни очаква тежка битка и Джокович изобщо няма да направи нещата лесни за Алкарас. Ако трябва да бъда честен, с напредването на мача започнах да се притеснявам, че крампите може отново да се появят, но в същото време вярвах в Карлос. Като професионалист знаех, че бяхме направили всичко необходимо преди мача. На Ролан Гарос крампите се появиха около 2 часа след началото, а на Уимбълдън Карлос игра почти 5 часа без проблеми.

Това показва какъв забележителен атлет е той и колко бързо се учи. Преживяното в Париж бе огромно разочарование, разбира се, но този негативен опит помогна на Карлос в битка с много по-голям залог – титлата от Уимбълдън и първото място в ранглистата. Като екип вярваме, че всяка загуба би могла да е полезен опит и Карлос е живото доказателство за това" - сподели той за официалния сайт на ATP.

От Уимбълдън събраха в компилация и най-красивите точки - Алкарас и Джокович доминират, там са и Гришо, и Вики Томова (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички