"Мислят ме за арогантен, но мечтая смело": Алкарас иска да бъде до Джокович, Федерер и Надал


"Мислят ме за арогантен, но мечтая смело": Алкарас иска да бъде до Джокович, Федерер и Надал
Снимка: Getty Images

1986 0

Карлос Алкарас е само на 20 години, но вече може да се похвали с два трофея от турнирите от Големия шлем. Той е и едиственият, който е роден след 1990 година, разполагащ с две титли от най-престижната серия надпревари в тениса.

Времената на великите трима в тениса през този век отминават и изгледите за това Алкарас да е същински хегемон в тениса са съвсем реални. Роджър Федерер приключи, Рафаел Надал, измъчван от контузии, призна, че съвсем скоро ще го последва, като единствено Новак Джокович продължава да е големият фаворит на (почти) всеки турнир, на който участва.

Самият Алкарас пък се цели в това да постигне величието, с което тримата гореспоменати могат да се похвалят. Той призна, че поради това някои го мислят за арогантен, но и допълни, че в живота всеки трябва да има големи мечти.

"Постепенно сбъдвам мечтите си - да съм номер 1, да спечеля турнир от Големия шлем, да спечеля Уимбълдън. Искам да спечеля и на Ролан Гарос, и в Австралия, но дългосрочната цел е да остана един от най-добрите в историята, да бъда велика легенда като Джокович, Рафа и Федерер.

Винаги съм го казвал, може тази цел да звучи твърде голяма, твърде амбициозна, може да ме мислят за арогантен, но в крайна сметка в живота трябва да имаме големи мечти и да се опитваме да ги постигнем. За мен това не е твърде голяма мечта, защото съм наясно с това, което искам да постигна, трябва да продължа по този път" - призна испанският състезател.

А кой е следващият турнир, на който Карлос Алкарас ще се изправи срещу Новак Джокович, а и срещу Григор Димитров?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички