Джокович е "путинист", "плоскоземец", "анти-ваксър" и "приятел на геноцида"


Джокович е "путинист", "плоскоземец", "анти-ваксър" и "приятел на геноцида"
Снимка: GettyImages

6165 0

Новак Джокович стана обект на агресивна и крайно некоректна атака по изключително груб начин, и то след загубата си във финала на "Уимбълдън" от Карлос Алкарас. Популярна испанска фигура използва победата на своя сънародник, за да обяви Ноле за "путинофил" и "приятел на геноцида". 

Джокович е "путинист" и "плоскоземец" 

Пабло Еченике е учен към Института за научни проучвания в Испания, военен пилот и испански политик, като набързо името му доби сериозна популярност, след като засипа Ноле с "огън и жупел". 

"Това, което направи Алкарас, е абсолютно невероятно. И над всичко останало, успя да го постигне срещу крайно десен човек, путинист, приятел на сръбския геноцид, плоскоземец и антиваксър. Това прави победата още по-сладка", гласи публикация на Еченике, насочена към Джокович. 

Испански политик с брутални обиди към Новак Джокович

Тя е видяна вече над 7 милиона пъти и е обект на остри критики от всички точки на планетата. 

Публикацията му е обявена за "дезинформация" 

В "Туитър" преди месеца беше въведена функцията "Community Notes", която доставя независима позиция относно информация, набираща популярност в мрежата. В случая, се доказва, че Джокович никога не е подкрепял Путин, а това е сторено (индиректно) от неговия баща. 

Също така Джокович никога не е говорил за геноцид (какъвто и да е) и никога не е обявявал своите политически възгледи - десни, леви или каквито и да било други. 

Единствената частично вярна част от жлъчната публикация на испанския политик е фактът, че Джокович се обяви против ваксината срещу Covid-19. Важно уточнение е фактът, че Ноле не се е обявявал срещу ваксините като цяло, а за конкретен случай и за конкретна ваксина. 

Що се отнася до това дали Джокович е част от съсловието, твърдящо че Земята е "плоска", няма достатъчно сведения за това, извън публикация от 2020 година в Инстаграм. Самият пост е на Джокович и никъде не се споменава "плоска Земя" от страна на сърбина (постът вижте по-надолу). 

Въпреки че в Испания злорадстват след поражението на Джокович, той се прояви като истински джентълмен в Лондон, след като се изрази класно и неочаквано спрямо Алкарас, въпреки видимото разочарование, изписано на лицето му. 

 

Заради публикация в

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички