"Не го прави!" - Карлос Алкарас изпусна трофея от Уимбълдън по време на интервю (ВИДЕО)


"Не го прави!" - Карлос Алкарас изпусна трофея от Уимбълдън по време на интервю (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4681 0

Шампионът от Уимбълдън Карлос Алкарас претърпя злополука с трофея от турнира по време на телевизионно интервю на живо сутринта след невероятната си победа. Испанският тенисист беше интервюиран от американския телевизионен канал CNN, като трофеят заемаше гордо място до него през целия разговор.

Да изпуснеш мечтания трофей... буквално

Тогава водещите поискаха да видят по-добре наградата му и 20-годишният младеж в опита си да я покаже ... я изпусна.

Той се справи със ситуацията толкова хладнокръвно и спокойно, както играе тенис на корта, без привидно никакви щети. Гледайки видеото в Twitter, Алкараз публикува серия от смеещи се емотикони и със сигурност се наслаждава на последните 24 часа, тъй като новата звезда на тениса спечели най-престижния Големия шлем.

Реплика в ръцете на Алкарас

Трофеят, който бе в ръцете му, със сигурност е реплика, тъй като официалният трофей не напуска територията на "All England Club". Почти през цялата година той е на сигурно място в музея на Уимбълдън, преди да бъде изнесен на шампиона.

Победителят, в този случай Алкараз, може да позира с трофея за няколко снимки, преди да трябва да го върне. След това те на свой ред получават реплика, която е три четвърти от размера на истинската. 20-годишният тенисист ще вземе тази реплика обратно у дома в Испания, където вероятно ще бъде посрещнат като герой. С победата си срещу Новак Джокович на финала Алкарас успя да развали 20-годишна доминация на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички