Новак Джокович "прегази" Томи Пол и ще играе за десети път на финал на Australian Open


Новак Джокович "прегази" Томи Пол и ще играе за десети път на финал на Australian Open
Снимка: Getty Images

1579 0

Първата ракета на Сърбия и световен №5 - Новак Джокович, се класира за финала на Australian Open 2023, надигравайки категорично американеца Томи Пол (№35) с 3:0 сета - 7:5, 6:1, 6:2. Двубоят на "Rod Laver Arena" продължи 2 часа и 22 минути!

Ноле имаше проблеми само в първата част - след като осъществи два пробива за аванс от 5:1, следващите четири гейма изненадващо отидоха на сметката на Пол. При 6:5 в своя полза обаче, Джокович отново проби подаването на съперника и така затвори първия сет за точно 1 час игра на централния корт в Мелбърн.

Вторият се разви изцяло по вкуса на сърбина - два бързи пробива, аванс от 5:0 и реализиране още на първия открил се сетбол за 6:1. Ситуацията се повтори и в оказалата се последна трета част - брейкове в първия и третия гейм, аванс от 4:0 и край на срещата от първия появил се мачбол. 

На финала в неделя (29 януари) Новак Джокович ще се изправи срещу Стефанос Циципас, който по-рано днес победи в четири сета руснака Карен Хачанов. Това ще бъде десети финал за сърбина на AO, а до момента е спечелил всеки един от предишните девет!

*Интересно е да се отбележи, че Джокович и Циципас са играли 12 пъти помежду си, а преимуществото категорично е на страната на Жокера - 10:2 победи, включително и на финала на Ролан Гарос през 2020 година - 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Скочиха на бащата на Новак Джокович - Сърджан: Отнемете му всичко!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички