След Australian Open: Кои 3 турнира очакват Григор Димитров през февруари?


След Australian Open: Кои 3 турнира очакват Григор Димитров през февруари?
Снимка: Getty Images

3653 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се представи достойно на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, но напусна още на 1/16-финалите. Той имаше малшансът да срещне абсолютният хегемон на турнира в последните години - Новак Джокович.

Ще бъде любопитно дали Гришо ще повиши още нивото си с напредването на сезона. Какво обаче предстои за него през идващия месец февруари? Българинът е заявил участие на три турнира:

Първият по график е във Франция - Монпелие. От 6-и до 12-и февруари ще се състои състезанието, което е част от сериите ATP 250. Това ще бъде второ участие за него след това през 2020 година, когато отпадна от Грегоар Барер (още в първия мач).

Вторият ще се състои между 13-и и 19-и февруари в Нидерландия - Ротердам. Този турнир ще бъде част от сериите ATP 500, като българинът ще участва на него за... 14-и път. Най-доброто му постижение е от 2018 година, когато играе и губи финал от Роджър Федерер. За тазгодишното издание са се записали още Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Даниил Медведев, Холгер Руне, Александър Зверев, Яник Синер и Хуберт Хуркач, съобщава Tennis.bg.

Третото състезание от изготвения план за февруари е отново част от сериите ATP 250. И отново по подобие на първото - ще се състои във Франция (но в Марсилия). То ще се проведе от 20-и до 26-и февруари, като това ще бъде първо участие за Гришо там от 2011 година. Холгер Руне, Яник Синер, Стан Вавринка, Алекс Де Минор, Хубер Хуркач и Гаел Монфис са сред другите заявили участие.

Междувременно се появи информация, че по подобие на Федерер, Надал и Джокович: Григор Димитров вече има свое лого (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички