Новак Джокович пак се изказа много ласкаво за Григор Димитров - отличи само него


Новак Джокович пак се изказа много ласкаво за Григор Димитров - отличи само него
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3378 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва годината в добра форма, но на Australian Open имаше малшансът още на 1/16-финалите да срещне Новак Джокович, който е в убийствена серия на това състезание.

Въпреки това хасковлията се представи повече от достойно, макар и да загуби с 0:3 сета (6:7(7), 3:6, 4:6 в отделните части). Така всъщност той му взе и най-много геймове до момента на мач в тазгодишното издание.

Сега сърбинът даде интервю за Барбара Шет от Eurosport и бе запитан за това си качество да играе по безкомпромисен начин при точките с най-гоямо напрежение. В края на отговора си намеси и Димитров.

"Повярвай ми, аз също изпитвам напрежение в тези моменти, при всички ни е така. Понякога се случва така, че в някои важни мигове правиш двойна грешка или пък играеш по-пасивно. Това позволява на съперника да ти взема преимущество.

За щастие, не ми се случваше често през изминалата седмица и половина. Може би единствено в двубоя срещу Григор Димитров изпитах напрежение, както и от части във втория си мач" - сподели той, цитиран от Tennis.bg.

Сръбският тенисист пък все още не е загубил - Джокович победи Рубльов и ще играе на полуфиналите на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички