Стефанос Циципас даде само сет на руснак и вече е на финал на Australian Open 2023


Стефанос Циципас даде само сет на руснак и вече е на финал на Australian Open 2023
Снимка: Getty Images

1651 0

Стефанос Циципас (№4 в света) се класира за финала на Australian Open 2023, след като победи руснака Карен Хачанов (№20) с 3:1 сета в първия 1/2-финал в Мелбърн! Гръцкият тенисист се наложи със 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:3 за 3 часа и 24 минути игра на "Rod Laver Arena".

*За Циципас това е първи финал в Австралия и втори в турнирите от "Големия шлем", след като през 2021 година загуби мача за титлата на Ролан Гарос срещу Новак Джокович.

В първия сет той на два пъти повеждаше с пробив, но Карен веднага го връщаше и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него третият поставен в схемата грък бе по-солиден и взе пет поредни точки от 1-1, за да дръпне с 6-1 и след това да затвори тайбрека със 7-2.

Втората част вървеше без брейкове до 4:4, когато Циципас взе подаването на Хачанов, а после затвори сета на собствен сервис. В третия сет отново той поведе с пробив, но когато сервираше за мача при 5:4 се пропука и загуби подаването си. Двамата влязоха в тайбрек, в който Циципас профука два мачбола при аванс от 6-4, а руснакът отговори с четири поредни точки, за да вземе сета.

Все пак, този развой не разклати фаворита в мача, който дръпна с 3:0 в четвъртата част и не изпусна преднината си до края, класирайки се на големия финал в неделя, 29 януари. Там ще се изправи срещу победителя от другия 1/2-финал - Новак Джокович - Томи Пол, който стартира в 10:30 ч. (наше време) в днешния 27 януари.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Арина Сабаленка сломи Магда Линет - женският финал на Australian Open 2023 се оформи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички