Нов проблем за Джокович: Направиха му изключение за ваксината, но не и за визата


Нов проблем за Джокович: Направиха му изключение за ваксината, но не и за визата
Снимка: Getty Images

1869 0

Световният номер 1 Новак Джокович все още не е пристигнал в Австралия поради проблем с визата му. Участието му в тазгодишния първи турнир от Големия шлем в Мелбърн бе поставено под въпрос заради стриктните ваксинационни правила в страната, но въпреки това сръбската звезда обяви във вторник, че ще играе в надпреварата, след като получил медицинско изключение.

Но сега се появиха нови съмнения, като според информация на австралийското издание The Age, правителството във Виктория е отказало молба от Бордър Форс по отношение визата на Джокера, тъй като от тима му са подали грешния тип виза.

Това бе потвърдено от депутата от Лейбъристката партия на Виктория Джаала Пулфорд в Туитър. „Федералното правителство попита дали ще подкрепим молбата за виза на Новак Джокович за влизане в Австралия. Няма да дадем индивидуална подкрепа на молба за виза на Новак Джокович за участие на турнира от Големия шлем Аустрелиън Оупън 2022“, написа тя в социалната мрежа.

Според базирания във Виктория репортер Пол Сакал, Джокович е кацнал в страната и Бордър Форс има правомощията да го пусне, но все още остава неясно как ще се развие ситуацията. Компромисът към Джокович провокира вълна от гневни реакции, които смятат, че това е недопустимо. Какво е мнението на Григор Димитров и против ли е участието на Джокович, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички