Още една суперзвезда в тениса под въпрос за Australian Open


Още една суперзвезда в тениса под въпрос за Australian Open
Снимка: Guliver/GettyImages

1700 0

Световният номер 3 Стефанос Циципас разкри, че може да пропусне Откритото първенство на Австралия заради контузия в лакътя. През ноември гръцкият тенисист се подложи на операция на десния лакът заради проблем, който го измъчва от доста време.

Циципас участва в отборната надпревара АТП Къп в Сидни, като пропусна първия си мач на сингъл, но днес игра срещу аржентинеца Диего Шварцман, като загуби в оспорван двубой със 7-6(5), 3-6, 3-6. След двубоя финалистът от Ролан Гарос 2021 призна, че изпитва "сериозна болка" в лакътя.

"Вярвам, че имам достатъчно време да се възстановя за Мелбърн. Но досега не съм имал такава контузия, така че не знам. За първи път преминавам през такова нещо", коментира Циципас след загубата от Шварцман. Аустрелиън Оупън започва на 17 януари.

Аржентина постигна втора поредна победа над АТП Къп след 3-0 над Гърция и в сряда ще се изправи с Полша, която също има две победи от два мача, за директно място в полуфиналите на турнира.

Преди дни Доминик Тийм обяви, че няма да участва на Australian Open. Под въпрос за Откритото първенство на Австралия е и световният номер 1 Новак Джокович, който вероятно няма да бъде допуснат до турнира, тъй като се предполага, че не е ваксиниран.

Джокович обаче прави всичко възможно, за да участва на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички