Ник Кирьос се изповяда: Ако спечеля титла от Шлема, ще се откажа от тениса


Ник Кирьос се изповяда: Ако спечеля титла от Шлема, ще се откажа от тениса
Снимка: Getty Images

1432 0

Тенисистът от Австралия Ник Кирьос разкри, че има намерение да се откаже от тениса, ако спечели титла от Големия шлем. Причината е, че прекарва много дълго време далеч от дома. През тази година 27-годишният австралиец достигна финала на Уимбълдън, където загуби от Новак Джокович, а сега амбициите му са насочени към домашния Шлем в Мелбърн.

Честно, ако спечеля титла от Шлема, най-вероятно ще се откажа. Особено защото съм от Австралия и с всичкото пътуване съм твърде дълго далеч от семейството и приятелите. Изпускам важни семейни моменти, това не е нормален живот. Тенисистите, които не са от Австралия, няма как да разберат това.

За европейците и американците е лесно, след всеки турнир хващат самолета и след пет часа са у дома, където прекарваш една седмица преди следващия турнир. Докато австралийците правим блокове от четири до седем месеца пътуване. Не мисля, че това е здравословно. Това не се налага на други спортисти. Да си седем месеца сам", коментира Кирьос пред „Eurosport“.

„Хората не разбират какво е. Да живееш с куфар, в хотели, това не е ваканция. Тренираш постоянно, този начин на живот е доста изтощителен“, допълни австралиецът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ник Кирьос твърди, че има психични проблеми, за да се спаси от затвор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички