Ник Кирьос твърди, че има психични проблеми, за да се спаси от затвор


Ник Кирьос твърди, че има психични проблеми, за да се спаси от затвор
Снимка: Getty Images/Guliver

1531 0

Адвокатите на тенисиста Ник Кирьос ще се опитат да потвърдят пред австралийския съд, че спортистът страда от психични проблеми, с цел да отхвърлят повдигнатите срещу него обвинения в малтретиране.

27-годишният играч беше обвинен през юли в общо обвинение за нападение и предполагаемо малтретиране на Киара Пасари - негова бивша приятелка - през декември 2021 г. и е изправен пред присъда от две години затвор, ако бъде признат за виновен.

Съдия Глен Теакстън от магистратския съд на австралийската столична територия днес прие да бъде извършена оценка на психичното здраве на Кирьос и отложи процеса до 3 февруари по искане на защитата, съобщава местната телевизия Nine.

Кирьос не се появи на изслушването днес на Откритото първенство на Япония в Токио, въпреки че адвокатът му настоя в съда, че клиентът му "предпочита да се яви лично" на процеса, добави източникът.

Адвокатът на Кирьос, Майкъл Кукулиес-Смит, разчита на " медицинската история на клиента си от 2015 г., включително публични разкрития за психичните му проблеми", без да навлиза в повече подробности, отбелязва вестник The Sydney Morning Herald.

Вижте още: Sofia Open няма да има през 2023, местят го на "по-екзотично" място

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички