Димитър Кузманов: Направих най-успешния си сезон, целя се в Топ 100!


Димитър Кузманов: Направих най-успешния си сезон, целя се в Топ 100!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1431 0

Вторият най-добър тенисист на България - Димитър Кузманов, стартира подготовката си за дебютното издание на новосъздадения турнир "United Cup". Там той ще бъде част от българския тим, чийто капитан е Григор Димитров.

В интервю пред Българската федерация по тенис Кузманов разкри за впечатленията си от показаното през 2022-а година, амбициите за следващата, както и очакванията за предстоящия турнир.

За успешния сезон 

"Със сигурност това е най-успешният сезон в професионалната ми тенис кариера. Стигнах до рекордното си класиране в световната ранглиста (№159). Успях да стигна до третия (финален) квалификационен кръг на три турнира от Големия шлем. Бях изключително постоянен през целия сезон. Не успях да спечеля титла, но не само титлите определят дали един сезон е успешен. Бях много постоянен, а това е изключително трудно. Благодарен съм на Господ, че бях здрав през цялата година и това ми позволи да играя 11 месеца. Когато един човек и спортист е здрав, той може да постигне целите си. За втора поредна година завършвам в първите 200 на света и това ме прави много щастлив", призна Кузманов, а след това обяви и амбициите си за новата година.

Целта е ясна - Топ 100

"Това е голямата ми цел и за следващата година. През тази година бях не много близо, но не и много далеч от тази моя цел. Тази цел остава, докато не я изпълня. Надявам се да бъда здрав и съм сигурен, че всичко ще бъде наред", каза той, споделяйки очакванията си за представянето на България на "United Cup".

"Заминах за Австралия малко по-рано от другите. Искам да имам време да се аклиматизирам и да усетя по-добре цялата атмосфера. Надявам се на едно добро начало за новия сезон. Нов турнир. Със сигурност ще бъде интересен този нов формат. Ентусиазиран съм и с оглед на доброто ни участие на ATP CUP преди три години. Начало на новия сезон с националния отбор на „United Cup", а след това идва откритото първенство на Австралия.

За мен лично е добре, че ще започна с „United Cup". Така ще мога да бъда в по-добър ритъм в Мелбърн. След това в началото на февруари имаме много важен мач с националния отбор за Купа „Дейвис"", призна той, пожелавайки на цялото тенис общество в България весели празници и нещо специално.

"На първо място, много здраве и една успешна нова година. Искам да пожелая да има по-малко завист, по-малко злоба, повече позитивизъм, по-голям колектив, да си помагаме като общност в спорта и тениса в България, защото само така може да развиваме тази любима на всички нас игра. Искам да виждам още повече хубави резултати на българския тенис", завърши Димитър Кузманов.

Ето как оцени представянето си през годината и Григор Димитров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички