Григор Димитров се разправи със световния №22 за 1 час и 7 минути в Дубай (ВИДЕО)


Григор Димитров се разправи със световния №22 за 1 час и 7 минути в Дубай (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3737 0

Във вечерта на 21 декември първата ракета на България - Григор Димитров, победи австралиеца Ник Кирьос с 2:0 сета в мач от втория кръг на Световната тенис лига на твърди кортове, която се провежда в Дубай (ОАЕ).

Гришо, който е под №28 в ранглистата на ATP, надделя над световния №22 със 7:6 (5), 6:3 в двубой, който продължи 1 час и 7 минути. Така той донесе победа за тима на "Фалконс" срещу този на "Ийгълс" в отборната демонстративна надпревара.

За Димитров успехът бе втори за деня, след като преди това участва заедно с Арина Сабаленка (Беларус) в среща при смесените двойки - те се наложиха над Бианка Андрееску (Канада) и Рохан Бопана (Индия) с 2:6, 7:6 (4), 10-7.

Българинът и австралиецът изиграха равностоен първи сет, в който Гришо не успя да се възползва от няколко възможности за пробив и така се стигна до тайбрек, който бе спечелен от него със 7-5. След равенство 3:3 във втория сет, Григор пое инициативата, взе следващите три гейма и така спечели мача. 

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички