Анди Мъри: Лео Меси е страхотен, от такива хора черпя вдъхновение


Анди Мъри: Лео Меси е страхотен, от такива хора черпя вдъхновение
Снимка: Getty Images

1365 0

Бившият номер 1 в тениса и трикратен носител на титли от Големия шлем - Анди Мъри, е поредното величие в спорта, честитило трофея на Аржентина от Световното първенство в Катар и заявило, че то е напълно заслужено от Лео Меси и компания.

Шотландецът поздрави легендарния ас на ПСЖ за невероятното представяне в турнира и разкри за нещо странно в кариерата на Меси с националната фланелка на "гаучосите".

"Той е страхотен и съм наистина щастлив, че най-накрая успя да спечели световното първенство. Направи го, докато изглеждаше, че не успява да се справи на национално ниво, което беше странно", заяви той, цитиран от "Sportskeeda".

Бившият шампион на "Уимбълдън" сравни спортното дълголетие на Меси с това на своите колеги Роджър Федерер и Рафаел Надал, от които спомена, че черпи мотивация.

"Годините, на които е, ако не греша, е роден в същата година като мен... Да видиш който и да е атлет на средна възраст да излезе и да се състезава за това, което обича, е страхотно.

Имах възможността да изживея донякъде това в тениса с играчи като Серина, Федерер или Надал. Виждам това като мотивация да продължавам да опитвам да давам най-доброто от себе си.

Ето как посрещнаха Меси в родния му град (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички