"Невероятно е": Григор Димитров влезе в Съвета на играчите на ATP и сподели колко се радва


"Невероятно е": Григор Димитров влезе в Съвета на играчите на ATP и сподели колко се радва
Снимка: Getty Images

2308 0

Първата ракета на България Григор Димитров вече е в Съвета на играчите към ATP. Той е от "Клас 2023" и за пръв път става част от управляващия орган, въпреки че и преди е получавал предложения.

"Невероятно е, че влизам в Съвета на играчите. Канен съм и друг път, но тогава не съм чувствал, че е правилният момент. Сега съм в позиция, в която имам опит зад гърба си, а имам и опит със самите тенисисти. Нямам тъпрнение" - сподели Гришо, цитиран от Tenniskafe.

С новата си роля ще прави компания на треньора си Дани Валверду, който през 2018 година бе за пръв път в такава позиция - отново от квотата на треньорите, пише още изданието.

Освен Гришо в Съвета за 2023 година попадат още: Андрей Рубльов, Бернабе Сапата Миралеш, Уесли Колхоф, Педро Качин, Педро Мартинес, Николас Перейра, Матю Едбън, Хенри Хелиовара, Дани Валверду.

Съветът на играчите избира тенисистите в Борда на директорите, които трябва да са от три региона (Европа, Америка и Интернационален). Мандатът му е две календарни години. Бордът на директорите е най-високо структуриран в ATP.

Квотите в Съвета на играчите са 13: четирима от топ 50, двама с ранкинг между №51 и №100, двамата представители на топ 100 при двойките, двама без ограничение от класирането им, един треньор и един бивш състезател - пише още Tenniskafe.

Кои три турнира през февруари пък очакват Григор Димитров след Australian Open?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички