"Федерер започна да печели по-късно заради богатия си арсенал, не знам дали е така с Григор Димитров"


"Федерер започна да печели по-късно заради богатия си арсенал, не знам дали е така с Григор Димитров"
Снимка: Getty Images

2549 0

Първата ракета на България Григор Димитров се размина с отличен шанс за невиждан 1/4-финал в кариерата му на Ролан Гарос. Гришо допусна твърде много грешки срещу Александър Зверев и в крайна сметка загуби с 0:3.

Хасвколията имаше отлични възможности за нещо повече в мача, но предложи най-слабата си продукция на турнира до момента. Бившият тенисист и настоящ анализатор Матс Виландер разгледа играта му по-подробно.

Какъв е проблемът на Григор Димитров?

"Зверев стартира страхотно и беше изключително уверен в себе си, защото неговият противник не играеше добре и за Саша беше достатъчно да връща топката обратно в корта и да сервира добре. Наистина не мога да разбера защо Димитров не спечели този втори сет и допусна подобни леки грешки. Беше невероятно как пропусна онова високо, високо форхенд воле в толкова ключов момент от втората част. На него просто нещо му липсва, а така и не мога да разбера какво е то, изключвайки липсата му на постоянство.

Той превъзхожда като атлет огромна част от останалите играчи и не мога да разбера защо трябва да се опитва да удря топката толкова силно. Не мисля, че трябва да се опитва да прави толкова уинъри в подобен мач. Да, постоянството е сериозен проблем за него, но това е, защото понякога иска да направи твърде много с отиграванията си.

Понякога допуска и непредизвикани грешки, когато изпълнява своя слайс, а това е недопустимо на най-високото ниво в тениса, тъй като говорим за много лесен удар. Не смятам за удачно да е чак толкова агресивен, като се имат предвид атлетическите му дадености" - започна Виландер.

След това Матс припомни какъв бе случаят на Федерер, който започна да печели на по-късна връзраст спрямо Лейтън Хюит и Анди Родик. Самият швейцарец бе дал обяснение на това, но бившият номер 1 в света Матс не е сигурен, че случаят е същият и при Димитров.

"Роджър Федерер веднъж каза, че е започнал да печели на по-късна възраст спрямо Лейтън Хюит и Анди Родик, защото му е било трудно да овладее твърде богатия си тенис арсенал и е имал проблеми с това да избере какъв удар да използва в дадена ситуация. Впоследствие обаче той разбра как да играе по най-правилния за себе си начин, докато не знам дали това е точно така при Григор"- завърши Виландер.

След двубоя пък Александър Зверев се изказа надменно и неособено спортсменски спрямо Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички