"Помислих, че мачът е свършил, преди да е": Надменен Зверев подценил Григор Димитров(ВИДЕО)


"Помислих, че мачът е свършил, преди да е": Надменен Зверев подценил Григор Димитров(ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5620 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до първи четвъртфинал на Ролан Гарос в кариерата си. Хасковлията показа тенис, изпълнен с грешки, с което не си позволи на има шанс срещу Александър Зверев, който надделя с 3:0.

След срещата германецът говори със самочувствие, въпреки че имаше моменти, в които можеше да се срине без особено бляскав тенис от българина. Нещо повече, Зверев се изказа неспортсменски, като сподели, че си е помислил, че мачът е свършил в третия сет, заради което не играл съсредоточено.

"Страхотно е, че играя по начина, по който играя сега. Много съм щастлив, невероятно е да бъда на четвъртфинал в ГОлемия шлем, надявам се да играя още много в Париж. Тук съм и не искам да си тръгвам" - започна Зверев.

"В началото на третия сет, при 3:0, загубих концентрация. Нали знаете, помислих си, че мачът е приключил, преди всъщност да е приключил, заради което не бях съсредоточен. Загубих малко от сервиса си и исках да си го върна, защото ще ми бъде важен за следващите дни.

Доста е вероятно отново да играя във вечерната програма. Другите двама (бел. ред. Каспър Рууд и Холгер Руне) може би играят по-интересен тенис, така че сигурно ще бъде по-изпълнен с шоу мач от нашия (бел. ред. Томас Мартин Ечевери ще бъде опонент на Зверев).

Така че хората искат техния мач през вечерната сесия, но и двамата играха през деня през цялата седмица, двамата свършиха рано в последните мачове, ние свършихме късно през нощта. Не знам дали ще има промяна, но ще съм щастлив да играя вечерта" - сподели той.

Освен това Зверев се възмути от Ролан Гарос след успеха над Гришо и сподели, че му забраняват нещо, от което зависи животът му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички