Джокович пусна кръв, но след това бе безпощаден: Очаква друг балканец или Алкарас на 1/2-финала на Ролан Гарос (ВИДЕО)


Джокович пусна кръв, но след това бе безпощаден: Очаква друг балканец или Алкарас на 1/2-финала на Ролан Гарос (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3508 0

Световният номер 3 Новак Джокович е първият полуфиналист на тазгодишното издание на Ролан Гарос. Сърбинът се справи в четири гейма срещу 11-ия в света Карен Хачано в мач, който продължи близо 3 часа и 45 минути.

Ноле бе с повече уинъри (57 срещу 38), по-висок процент вкаран първи сервис (60% срещу 56%), както и съответно повече точки спечелени на първи сервис (60/78 - 77%, срещу 49/75 - 65%). Освен това Джокович спаси цели 8 от 10-те шанса за пробив пред опонента. Любопитното е, че Хачанов имаше повече точки за пробив - 10 срещу 8, но руснакът съумя да спаси едва 50% от възможностите пред съперника си.

На полуфиналите Ноле ще срещне още по-сериозно изпитание. Там ще премери сили или срещу световния номер 1 Карлос Алкарас, или срещу първата ракета на друга страна от Балканите - Гърция. Разбира се, става въпрос за Стефанос Циципас.

Първият сет от мача на Ноле изненадващо бе спечелен от руснака, като ключов бе петият гейм, в който съумя да стигне до единствения пробив в частта. Тогава му бяха необходими цели пет точки за пробив, за да го постигне. В деветия гейм той дори пропусна два сетбола, след като Ноле задържа трудно подаването си и остава поне за малко в сета.

Последва оспорвана втора част, в която не просто не се стигна до пробив, а пред никой от двамата не се откри дори и брейпойнт. Така естественият завършек бе тайбрек, в който бившият номер 1 в света бе безпощаден, като не даде нито една точка на съперника.

Третият сет бе лишен от интрига, след като Хачанов не се доближи до пробив, а в същото време Ноле спечели подаването на съперника на два пъти. В последната част пък сърбинът отново си подсигури ранен пробив, но в осмия гейм той бе върнат от Хачанов. Последва майсторски рибрейк на 0, а след това и безупречен сервис-гейм на 0 за Ноле, с който приключи срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички