Зверев се възмути от Ролан Гарос след успеха над Григор Димитров: Животът ми е в опасност, ако не го правя


Зверев се възмути от Ролан Гарос след успеха над Григор Димитров: Животът ми е в опасност, ако не го правя
Снимка: Getty Images

7620 0

Александър Зверев победи с 3:0 сета Григор Димитров и се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос. В даден момент от мача се забеляза, че германецът е изнервен и разменя думи със съдията на стола, след като за малко бе напуснал корта.

След срещата Зверев разказа за случилото се. Той е искал да си бие инсулин заради своя диабет първа степен, но не му е било позволено на корта. Паузата за това пък му се отчела като почивка за тоалента, за което има право два пъти.

Зверев възмутен след мача с Григор Димитров на Ролан Гарос

"Те ми казаха, че трябва да се махна от корта. По време на последния ми мач ми казаха, че това ще се брои като пауза за тоалетна. Отговорих: "Хора, хайде де! Имам само две почивка до тоалетната в едиин мач, но ако се стигне до пет сета, трябва да се инжектирам четири или пет пъти.

Казах им, че това не може да е така, защото това би значело, че ми е забранено нещо, от което пряко зависи здравето ми, дори живота ми. Супервайзърът влезе в стаята и не знаеше за това, след което се паникьоса: "Не, не можеш да правиш това, трябва лекар да го инжектира" - разказва Зверев.

"Аз им отвърнах, че имам диабет, откакто съм на три години и че знам точно какво правя, но той отвърна, че трябва доктор да го стори. Казаха ми, че изглежда странно, ако го правя на корта. Ако не го правя, животът ми ще е в опасност. Но те казаха, че изглежда странно. Тази дискусия няма никакъв смисъл" - сподели още той.

След срещата разочарован бе и Григор Димитров, но поради изпуснатия страхотен шанс на Ролан Гарос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички