Искането бе отхвърлено, делото на Новак Джокович ще се гледа по график


Искането бе отхвърлено, делото на Новак Джокович ще се гледа по график
Снимка: Getty Images

1657 0

Искането на австралийското правителство делото за визата на Новак Джокович да бъде отложено с два дни бе отхвърлено от съда и заседанието ще бъде по програма в понеделник (10 януари) от 10:00 часа местно време (1:00 ч. българско).

Властите бяха поискали делото да бъде отложено за сряда, но молбата им не бе уважена. Организаторите на Australian Open вече обявиха, че трябва да знаят до вторник дали Джокович ще може да участва, защото тогава оформят окончателния списък с участници в турнира.

Вчера (8 януари) адвокатите на световния номер 1 в тениса разкриха, че молбата му за медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19 се основава на факта, че сърбинът е дал положителен тест за коронавирус на 16 декември.

Днес обаче се появиха снимки, на които се вижда, че Жокера е присъствал само ден по-късно (17 декември) на събитие на закрито в Сърбия (прочетете повече).

В същото време правителството на Австралия твърди, че изключение за скорошно прекарване на заболяването важи само за граждани на Австралия!

Дори и Джокович да спечели утрешното дело, е възможно да последва обжалване, което да забави процедурата и в крайна сметка сърбинът да няма възможност да защитава титлата си в Мелбърн от миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички