Бомбастична новина от адвокатите на Новак Джокович, случаят се заплита


Бомбастична новина от адвокатите на Новак Джокович, случаят се заплита
Снимка: Getty Images

4902 0

Звездата в световния тенис Новак Джокович е получил разрешение да влезе на територията на Австралия без ваксина, тъй като през месец декември 2021 година е преболедувал Ковид-19!

Новината бе обявена от адвокатите на сърбина, след като той бе задържан на летището в Мелбърн преди дни, а визата му бе анулирана. В момента Жокера се намира в имиграционен център и изчаква съдебното решение (вижте кога ще излезе то).

Неговият случай предизвика вълна от недоволство в Австралия и по целия свят, след като бе заявил отдавна, че е против ваксинацията, но все пак получи медицинско изключение да участва в турнира.

В съдебните документи, публикувани в събота (8.01.), адвокатите на Джокович твърдят, че на играча е предоставена временна виза за влизане в страната и му е предоставено "медицинско освобождаване от ваксинация срещу Covid" от Tennis Australia поради скорошната му инфекция.

Посочва се още, че в сертификата му за освобождаване е записано, че 14 дни след положителна проба, дадена на 16 декември, играчът "не е имал температура или респираторни симптоми на Covid-19".

Новината определено е изненадваща, тъй като досега нямаше предварителни съобщения за негово заразяване и боледуване. Важно е да се отбележи, че през лятото на 2020 година Ноле веднъж вече бе прекарал Ковид-19!

Освобождаването на Джокович е било позволено от две независими медицински групи, организирани от Tennis Australia - органът, който ръководи събитието, и щата Виктория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички