Стефан Цветков: Джокович носи отговорност, трябва да е пример


Стефан Цветков: Джокович носи отговорност, трябва да е пример
Снимка: Getty Images

1482 0

Председаетлят на българската федерация по тенис Стефан Цветков гостува в Дарик Радио, където говори за случая с Новак Джокович. Недопускането на сърбина на територията на Австралия стана най-обсъжданата тема в последните дни, като се чуха доста различни мнения за забраната да играе на "Australian Open".

 „Ние българите, може би сме на страната на Ноле, но като цяло не виждам проблем в тази ситуация. Тук моментът беше по-деликатен. Това ще окаже влияние върху турнира, но мисля, че интересът ще се вдигне“

„Например Лейтън Хюит е и за традициите, и за принципите и за спазването на правилата. Нещата са с ясна разделителна линия“.

„Това с бомбардировките се преекспонира. И Иванович, и Джокович са ги преживели. Той е изключителен атлет, той е вроден талант. Тенисът му не е атрактивен като на Григор или на Федерер. Той е като котка, много е атлетичен. Той е успял да вкара балканското в положиелна посока. Лично на мен обаче не ми харесват постъпките му в последните 1-2 години. В Австралия ако документите му са наред, ще се види. Явно има нещо, което не е наред и съдията ще прецени. Там в Австралия обществото е много затворено. Премиерът няма да е повече премиер, ако не беше постъпил така, както постъпи и спази закона. Мисля, че ще се намери юридическа изненада и Ноле да играе. Не ми харесват тези разделителни линии, тази протести“.

„Дори да си №1 в света, носиш отговорност, трябва да си пример. В себе си Ник Кириос чувства, че става лидер на много хора. Ноле ако сега щракне с пръст и може и президент на Сърбия. Всичко е пиар. Има позиции и в едната, и в другата посока. Ще има дебати и в по-големи мащаби“.

„Ако беше Великобритания, щеше да е близо до австралийския тип закони, но за Франция е нормално. Те са настроени по друг начин и ако нещата вървят към нормализация, тяхното решение да го допуснат без ваксина е нормално. Австралия и US Open са най-потърпевши от вирусите. Дори страни с турнири от Големия шлем имат загуби. Австралия заради дестинацията, заради стриктните закони, са губещи. Заради това Тенис Австралия направи всичко по най-легален начин да се даде шанс на Новак“.

„Аз очаквам ако адвокатите са добри, ако съдът разгледа обективно всичко. Ако документите му са реални, не бих бил изненадан Съдът да отмени решението на властите, но нека да видим в понеделник“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички